Sesizarea celor de la PNL este doar "o incercare disperata de a crea false subiecte", pentru a atrage atentia ca ar avea activitate in vacanta parlamentara, chiar daca, in timpul sesiunii, liberalii nu au avut niciun fel de obiectii cu privire la aspectele invocate acum, considera presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, potrivit Agerpres.

"Tocmai de aceea, nu pot sa nu ma intreb de ce PNL are abia astazi revelatii privind Constitutia, la mai bine de o luna de la votul dat in plenul Camerei in cazul domnului Victor Ponta si dupa ce nu au contestat in niciun fel modificarile adoptate la Regulamentul Camerei Deputatilor. Sa fie oare de vina vestile foarte bune venite din partea INS, care arata ca economia merge bine, ca preturile au scazut, ca avem inflatie negativa si un mediu propice dezvoltarii afacerilor? Sau sa fie oare faptul ca actuala majoritate a reparat toate nedreptatile comise impotriva romanilor de cei care astazi incearca cu disperare sa ajunga la putere deghizati in liberali?!", a aratat Zgonea, intr-o declaratie de presa citata de Agerpres.

PNL sesizeaza Curtea Constitutionala privitor la neconstitutionalitatea articolului 157 din Regulamentul Camerei Deputatilor si a hotararii acestui for legislativ prin care s-a respins cererea de urmarire penala in cazul premierului Victor Ponta, a anuntat vineri prim-vicepresedintele liberalilor, Ludovic Orban.

El a aratat ca aceasta sesizare este semnata de 105 deputati liberali.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a stabilit pentru data de 15 iulie discutarea sesizarii PNL privind neconstitutionalitatea articolului 157 din Regulamentul Camerei Deputatilor si a hotararii acestui for legislativ prin care s-a respins cererea de urmarire penala in cazul premierului Victor Ponta.