Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a afirmat vineri ca premierul Victor Ponta "minte cu nerusinare" atunci cand sustine ca nu si-a dat acordul pentru adoptarea ordonantei privind majorarea indemnizatiilor demnitarilor, subliniind ca pentru a fi crezut trebuie sa-i revoce pe ministrii care au fost implicati in procedura de adoptare a acestui act normativ sau sa-si dea demisia.

"Este o harababura si o debandada in Guvernul Ponta cum nu cred ca a existat niciodata in Guvernul Romaniei. Victor Ponta si-a dat acordul expres asupra adoptarii acestei ordonante si minte cu nerusinare cand sustine contrariul. In procedura de adoptare a acestei ordonante simple initiator a fost Rovana Plumb, ministrul Muncii, lasata de Victor Ponta presedinte interimar la PSD, dupa fuga in Turcia, avizatori au fost oamenii de incredere ai lui Victor Ponta, respectiv varul prin alianta Robert Cazanciuc si favoritul Curtii, dl Orlando Teodorovici, iar cel care a condus sedinta de Guvern a fost Gabriel Oprea, in calitate de premier interimar, la propunerea lui Victor Ponta, ca nu l-a numit Klaus Iohannis pe Gabriel Oprea premier interimar ca asa a vrut el. A fost numit premier interimar la propunerea lui Victor Ponta. Sa negi aceasta evidenta si aceasta raspundere a Guvernului pe care il conduci este o minciuna gogonata pe care nu o poate crede niciun roman", a spus Orban vineri, citat de Agerpres.

El a afirmat ca, in cazul in care Victor Ponta vrea sa fie crezut ca nu ar fi sustinut adoptarea acestui act normativ, ar trebui sa-i revoce pe ministrii Gabriel Oprea, Rovana Plumb, Robert Cazanciuc si Orlando Teodorovici sau sa-si dea demisia.

"Daca vrea sa fie crezut Victor Ponta in afirmatia sa ca nu a fost de acord si ca nu a stiut de acest proiect de ordonanta, are o singura solutie - sa revoce din functie toti ministrii care au fost implicati in procedura de adoptare a ordonantei: Oprea, Cazanciuc, Plumb, Teodorovici, pentru ca nu este posibil sa conduci un Guvern in care cei mai importanti oameni de cea mai mare incredere nu te asculta. Un ministru care face altceva decat primul-ministru este revocat din functie. Fie ii revoca din functie, fie isi depune demisia, pentru ca nu mai are niciun fel de autoritate asupra Guvernului", a spus liderul deputatilor liberali.

Orban a precizat ca PNL sustine ca demnitarii sa aiba indemnizatii decente, subliniind ca Guvernul are ca restanta legea salarizarii in sectorul public.

"Somam Guvernul sa elaboreze proiectul de lege privind salarizarea in sectorul public, care sa stabileasca foarte clar criteriile care stau la baza salarizarii, mecanismele si procedurile prin care se stabileste nivelul de salarizare pentru fiecare categorie de angajat in sectorul public", a afirmat el.

In opinia sa, in legea salarizarii in domeniul public, in cazul careia ar trebui sa existe o dezbatere ampla, in care sa fie implicati toti actorii principali, ar trebui incluse si prevederile referitoare la demnitari si functionarii publici.

El a mai aratat ca parlamentarii PNL sunt pregatiti pentru o posibila sesiune extraordinara a Parlamentului, precizand ca aceasta se poate convoca in caz de demisie a premierului, a unei cereri din partea justitiei sau pentru adoptarea unei ordonante de urgenta.