Presedintele Klaus Iohannis a reactionat, pe pagina sa de Facebook, la declaratiile premierului privind intentia acestuia de a amana ordonanta de crestere a salariilor inaltilor demnitari, afirmand ca "nu poate sa accepte aceasta idee" care ar reprezenta "o lipsa de coerenta" a actului guvernamental si care "pune sub semnul intrebarii daca Romania mai are sau nu Guvern functional".

UPDATE Ponta a reactionat imediat, tot pe Facebook, la declaratia presedintelui, afirmand: "ultima discutie a mea cu Dl Iohannis a fost in ziua de 5 iunie cand mi-a cerut sa demisionez/ de atunci nu am mai vorbit niciodata despre niciun subiect!"

Mesajul lui Iohannis:

"In legatura cu tema salarizarii demnitarilor, dezbatuta in aceste zile, vreau ca lucrurile sa fie foarte clare: in ultimele luni, am discutat de mai multe ori cu prim-ministrul aceasta tema, la initiativa acestuia.

Subscriu ideii ca remuneratia demnitarilor trebuie sa reflecte importanta lor in stat si ca nu e posibil ca un ministru sa aiba venituri mai mici decat proprii subordonati. Aceasta este o chestiune de principiu.

Inteleg si reactia oamenilor care asteapta performanta din partea demnitarilor, dupa cum cred ca o asemenea masura trebuie in timp corelata cu reasezarea intregului sistem de salarizare.

In rest, in ceea ce priveste modalitatile de realizare a acestui principiu, ele revin in sarcina Guvernului si Parlamentului.

Nu pot sa accept insa ideea ca un Guvern adopta in mod solidar o anumita decizie, iar apoi prim-ministrul isi propune sa revina asupra ei. Aceasta ar fi o lipsa de coerenta a actului guvernamental, care pune sub semnul intrebarii daca Romania mai are sau nu Guvern functional."