Alina Gorghiu, co-presedinte PNL, critica, vineri, intr-o postare pe Facebook, majorarea salariilor demnitarilor prin ordonanta de urgenta. Gorghiu sustine ca "a acorda prioritate demnitarilor - prin ordonanta si nu printr-o lege care sa beneficieze de o larga dezbatere in Parlament -, a-i separa atat de brutal de cetatenii care i-au ales, inseamna sa incepem aceasta reforma cu stangul". Presedintele Klaus Iohannis a sustinut, miercuri dimineata, ca decizia guvernului de a mari salariile demnitarilor este "inteleapta, cu bataie lunga" si se poate incadra in categoria masurilor de "prevenirea a coruptiei", potrivit Mediafax.

Co-presedintele PNL sustine, in postarea de pe Facebook, reforma salarizarii in domeniul bugetar, dar aceasta reforma ar trebui sa se faca cu transparenta si dezbatere publica, iar ordonanta de urgenta "nu va fi decat o noua lege stramba, care va crea noi nedreptati".

Gorghiu precizeaza ca "Victor Ponta se dovedeste ca a fost complice la adoptarea ei (vicepremierul o confirma) si se fereste de raspundere cum stie mai bine: mintind, chiar cu riscul de a fi ridicol."

"Daca si-a pierdut autoritatea in coalitia de guvernare, dl Ponta are un motiv in plus sa demisioneze.", mai spune Alina Gorghiu pe Facebook.