Europarlamentarul PSD Catalin Ivan ii transmite lui Liviu Dragnea, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, "sa dea dovada de o minima decenta in deplasarile sale prin tara si, pe cat posibil, sa renunte la atacurile jenante la Victor Ponta". "Liviu Dragnea este cel care a "ingropat" doi candidati PSD la cea mai inalta functie in Stat, amandoi fiind plecati in cursa cu prima sansa. (...) Este ultimul indreptatit sa il atace pe Victor Ponta, cu atat mai mult cu cat in tot anul trecut nu a avut decat o singura preocupare, anume aceea de a prelua cat mai mult din capitalul de imagine al lui Ponta pentru a-si asigura postul de presedinte a PSD dupa ce acesta ar fi ajuns presedintele Romaniei. (...) Domnule Liviu Dragnea, reprezentati trecutul, in nici un caz viitorul!", scrie Catalin Ivan pe Facebook.

Mesajul lui Catalin Ivan pentru Liviu Dragnea:

"Observ in ultimul timp ca Liviu Dragnea a devenit foarte activ, mai activ decat a fost el in tot anul trecut, an cu doua campanii electorale, el fiind cel care trebuia sa se ocupe de buna organizare a partidului. M-am gandit sa scriu cateva randuri pentru ca am ajuns ziua in care sa fiu de acord cu Liviu Dragnea. Nu credeam ca se va intampla asta in scurta sa cariera politica. Intr-adevar, PSD are nevoie de un nou proiect politic. Avea nevoie inca din martie, cand Dragnea a schimbat Congresul in Consiliu National. O smecherie menita sa amane intalnirea dintre cei care conduc partidul si membrii acestuia. Sigur, trebuie sa clarificam situatia cu UNPR, trebuie sa reactivam structurile de partid, sa lamurim situatia financiara si, mai ales, sa facem acea analiza corecta, obiectiva, fara patima, a cauzelor care au condus la esecul electoral din 2014.

Ii solicit insa lui Liviu Dragnea sa dea dovada de o minima decenta in deplasarile sale prin tara si, pe cat posibil, sa renunte la atacurile jenante la Victor Ponta. Ii dau si cateva argumente care imi sustin aceasta solicitare:

1. Liviu Dragnea este cel care a "ingropat" doi candidati PSD la cea mai inalta functie in Stat, amandoi fiind plecati in cursa cu prima sansa. Campaniile lui Mircea Geoana si Victor Ponta au fost coordonate de Liviu Dragnea.

2. Ocupa o functie fictiva, inventata in urma santajului facut asupra conducerii PSD, amenintand cu scindarea ca urmare a influentei pe care crede, si ii face pe altii sa creada, ca o are in teritoriu.

3. Si-a cumparat aceasta asa-zisa influenta din banii publici pe care i-a dat, daca i-a dat, cu precadere primarilor care au inteles ca el este de fapt liderul partidului, subminand astfel si autoritatea lui Victor Ponta in partid, dar si sansele ministerului pe care l-a condus de a face lucruri concrete pentru dezvoltarea durabila a comunitatilor locale.

4. Este ultimul indreptatit sa il atace pe Victor Ponta, cu atat mai mult cu cat in tot anul trecut nu a avut decat o singura preocupare, anume aceea de a prelua cat mai mult din capitalul de imagine al lui Ponta pentru a-si asigura postul de presedinte a PSD dupa ce acesta ar fi ajuns presedintele Romaniei. Nu a fost miting electoral sau intalnire importanta la care sa nu fi participat Victor Ponta anul trecut fara sa il fi avut pe Liviu Dragnea in spate.

Ma opresc aici pentru ca despre Liviu Dragnea imi propun sa vorbesc mai detaliat in perioada urmatoare. Credeti-ma ca sunt foarte multe de spus despre jocurile personale pe care le-a facut in dauna partidului, folosindu-se atat de imaginea lui Mircea Geoana, cat si de cea a lui Victor Ponta.

Domnule Dragnea, PSD are nevoie de un proiect nou, european, modern, care sa ne rupa definitiv de metehnele unui mod gaunos, neo-comunist de a face politica. Aveti dreptate, dar stiti ce? Dumneavoastra reprezentati fix acel mod de a face politica, bazat pe baronate locale, la limita legii daca nu dincolo de ea, pe tradari, intelegeri ascunse, interese personale in dauna partidului.

Domnule Liviu Dragnea, reprezentati trecutul, in nici un caz viitorul!"