Premierul Victor Ponta nu are voie sa se sprijine pe piciorul operat si trebuie sa respecte un program zilnic de gimnastica medicala, fizioterapie si kinetoterapie, conform standardelor internationale, transmit reprezentantii Spitalului Militar, unde prim-ministrul a fost joi la control, potrivit Mediafax.

Victor Ponta dupa operatieFoto: captura B1 TV

"Astazi, 09.07.2015, in jurul orei 13.00, premierul Victor Ponta s-a prezentat la Clinica de Ortopedie si Traumatologie a Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central 'Dr. Carol Davila' in vederea realizarii consultului de specialitate pentru evaluarea starii de sanatate si stabilirii conduitei terapeutice si a protocolului de recuperare medicala post-interventie chirurgicala", se arata in comunicatul unitatii medicale.

In urma controlului medical efectuat, pacientul a primit urmatoarele indicatii si recomandari medicale: evolutie post-operatorie favorabila, recuperarea pacientului decurgand in parametrii normali, pacientul nu are voie sa se sprijine pe piciorul operat si sa flexeze genunchiul la un unghi mai mare de 90 de grade, respectarea unui program zilnic de gimnastica medicala, fizioterapie si kinetoterapie, conform standardelor internationale, si control ortopedic peste 21 zile sau la nevoie.

Premierul Victor Ponta s-a intors in Romania, dupa operatia la picior facuta la Istanbul, si a mers la Guvern, miercuri dimineata, in jurul orei 10.00, el putand fi vazut intrand, in carje, in Palatul Victoria, inainte de sedinta Executivului. Victor Ponta a plecat de la Guvern, impreuna cu fiul sau, Andrei, sosit la Palatul Victoria cu un skateboard in mana si insotit de un ofiter SPP, dupa aproximativ patru ore in care a discutat, informal, si cu ministrii la inceputul sedintei de guvern.

Ponta i-a transmis presedintelui Klaus Iohannis solicitarea de a lua act ca, incepand de joi, sa isi reia atributiile de premier.

Surse oficiale afirma ca premierul a venit la Palatul Victoria de acasa, dupa ce a ajuns, marti seara, in Bucuresti.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a fost internat in 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai tarziu a fost operat la genunchiul stang. Pe 28 iunie, Victor Ponta declara, la postul B1, ca va reveni in tara, "pe picioare, nu in scaun cu rotile sau carje", in maximum doua saptamani, interval in care medicii i-au transmis ca nu poate pune piciorul jos.

In aceasta perioada de absenta a lui Ponta, conducerea PSD a fost preluata interimar de Rovana Plumb, in timp ce Gabriel Oprea a fost numit prim-ministru interimar.

Pe 15 iunie, in ziua in care era operat la clinica din Turcia, Victor Ponta fusese citat sa se prezinte in fata procurorilor DNA pentru a fi audiat, dupa ce cu zece zile inainte fusese anuntat ca este urmarit penal pentru trei infractiuni, in dosarul lui Dan Sova.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au adus la cunostinta premierului Victor Ponta, in 5 iunie, ca este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat.

DNA a cerut atunci Camerei Deputatilor sa avizeze urmarirea penala pe numele premierului si pentru conflict de interese, insa solicitarea a fost respinsa de catre deputati, in 8 iunie.

In 29 iunie, premierul Victor Ponta afirma ca in prima zi in care va veni in tara va merge si la DNA pentru o noua audiere in dosarul aflat in faza de urmarire penala, spunand ca este posibil ca procurorul sa decida inclusiv control judiciar.