Premierul Victor Ponta l-a laudat joi pe presedintele Klaus Iohannis pentru participarea acestuia la Cina de Iftar, exprimandu-si speranta ca in acest fel se va mai spala "rusinea si confuzia provocata societatii noastre de declaratiile iresponsabile impotriva comunitatii musulmane".

"Un gest laudabil si normal din partea unui Presedinte al unei tari democratice / sper ca in acest fel sa se mai spele rusinea si confuzia provocata societatii noastre de declaratiile iresponsabile impotriva comunitatii musulmane promovate de politicieni expirati dornici de atentie si de campaniile de presa ale unor jurnalisti evazionisti fiscali (care stau si acum "pe sponsorizare" la un om de afaceri musulman din Romania)!", a scris Victor Ponta, pe contul sau de Facebook, facand referire la Realitatea TV.

"Privesc participarea la Cina de Iftar ca un gest normal si necesar, prin care statul roman isi manifesta respectul pentru comunitatea dumneavoastra si pentru cultul musulman. (...) Cetatenii comunitatii musulmane din Romania impart cu natiunea din care fac parte preocupari si aspiratii comune, printre care proiectul european si angajamentul nord-atlantic. Proiectele nationale sunt indisolubil legate de rezultatele aplicarii in politica, in mod concret, a respectului pentru valorile si drepturile umane fundamentale, pentru principiile statului de drept", a afirmat Klaus Iohannis, la Cina de Iftar.

Sintagma "politicieni expirati" folosita de Victor Ponta este cel mai probabil o referinta la Traian Basescu, care a criticat recent decizia guvernului de a aloca 11.000 de metri patrati in Bucuresti pentru constructia unei moschei. Fostul presedinte afirma ca se intentioneaza constructia in Bucuresti a celei mai mari moschei din Europa si acest lucru poate reprezenta un pericol.

El a fost insa contrazis de muftiul Iusuf Murat, care a declarat pentru Hotnews ca motivul pentru care se doreste construirea cat mai rapida a unei moschei la Bucuresti este faptul ca, in Capitala, 90% dintre cele peste 17 moschei nu sunt autorizate de Muftiatul Cultului Musulam sau de Secretariatul General pentru Culte.

Potrivit muftiului Murat, nu se stie ce se predica in aceste moschei in care vin "numai predicatori care au facut probleme", o parte dintre ei fiind chiar expulzati. Iusuf Murat sustine ca un alt stat european va construi cea mai mare moschee din Uniunea Europeana, cu o suprafata de 78.000 de metri patrati, semnificativ mai mare decat cea care ar putea fi construita la Bucuresti cu o suprafata de 11.000 de metri patrati.