Presedintele Klaus Iohannis a semnat joi dimineata decretul de incetare a interimatului lui Gabriel Oprea la conducerea Guvernului. O data cu publicarea decretului prezidential in Monitorul Oficial al Romaniei, interimatul lui Gabriel Oprea se incheie iar Victor Ponta isi reia exercitarea atributiilor constitutionale si legale de prim-ministru al Guvernului, informeaza Administratia prezidentiala. UPDATE Victor Ponta a ajuns la Guvern joi in jurul orei 10:00, urmand sa isi preia atributiile de premier dupa o absenta de aproape o luna. Potrivit Mediafax, la Palatul Victoria se afla la acea ora si fostul ministru al Transporturilor Ioan Rus.

Victor Ponta dupa operatieFoto: captura B1 TV

Victor Ponta s-a intors miercuri dimineatala Palatul Victoria, premierul putand fi vazut intrand, cu ajutorul carjelor, in sediul Guvernului.

Decretul lui Klaus Iohannis

Decretul lui Klaus Iohannis

Foto: Hotnews

Premierul plecase in Turcia sa se opereze la genunchi pe 12 iunie. El a parasit sediul Guvernului la ora 14:00 insotit de fiul sau, Andrei, care sosise la sediul Guvernului in urma cu aproximativ doua ore cu un skateboard in mana si insotit de un ofiter al Serviciului de Protectie si Paza (SPP). Ponta a a discutat, informal, si cu ministrii la inceputul sedintei de guvern, transmite Mediafax.

Ponta a transmis presedintelui Klaus Iohannis o scrisoare prin care ii solicita sa ia act de faptul ca incepand cu 9 iulie isi va relua activitatea in calitate de premier. Cel care a condus sedinta de guvern de miercuri a fost tot Gabriel Oprea.

Victor Ponta a plecat din Romania, fara sa anunte pe nimeni, pe 12 iunie.Initial, a plecat la Baku, in Azerbaidjan, pentru a asista la ceremonia organizata la deschiderea Jocurilor Europene. Imediat dupa ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene, Ponta a plecat spre Turcia impreuna cu presedintele turc Recep Erdogan. Zilele urmatoare au aparut informatii pe surse ca s-a dus in Turcia pentru a se opera la genunchi.

Informatia a fost confirmata pe Facebook, pe 16 iunie, a doua zi dupa operatie, chiar de Victor Ponta. Acesta a scris pe pagina sa de Facebook ca s-a operat in afara Romaniei pentru a avea "liniste si odihna".

Presedintele Klaus Iohannis a spus trei zile mai tarziu ca a aflat de plecarea lui Ponta la Baku "pe surse". "Nu am mai vorbit cu dumnealui. Nu m-a sunat nici pentru Baku, nici sa-mi spuna 'la multi ani', nici sa-mi spuna ca pleaca in Turcia", a afirmat Iohannis.

Pe 15 iunie, vicepremierul Gabriel Oprea a preluat temporar atributiile premierului Victor Ponta privind conducerea operativa a activitatii Guvernului.