Comitetul Executiv Judetean al PSD Sibiu a decis, cu ocazia vizitei coordonatorului politic al PSD Liviu Dragnea si a secretarului general PSD Andrei Dolineaschi, sa ii ceara lui Ioan Cindrea sa revina la sefia organizatiei judetene, scrie Turnul Sfatului.

"Concluzia Comitetului Executiv a fost ca organizatia a ajuns la un nivel de divizare destul de periculos din cauza autosuspendarii domnului Cindrea, fiind intr-o situatie de a ajunge intr-o situatie greu de remediat. Membrii Comitetului Executiv i-au cerut domnului Cindrea sa revina asupra deciziei, iar domnul Cindrea a redevenit presedinte al PSD Sibiu. Domnul Cindrea a luat act de aceasta solicitare, s-a votat in unanimitate acest lucru. Recunosc, nu ma asteptam, dar am fost si eu martor la aceste discutii", a declarat Liviu Dragnea.

"Recunosc, nu mă așteptam la asta, dar am fost și eu martor la aceste discuții", a declarat Dragnea. Ioan Cindrea preia interimatul conducerii județene de la Adrian Besoiu.

Cindrea a declarat ca va avea nevoie de un timp pentru a se gandi daca va candida la sefia organizatiilor, la alegerile ce vor avea loc la sfarsitul acestei luni. "Nu m-am gandit, ramane de vazut", a declarat Cindrea, potrivit presei locale.

Presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea, a demisionat in 14 decembrie din toate functiile detinute in cadrul partidului. Autospuspendarea lui Cindrea a fost pusa in seama condamnarii sale de catre judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei la un an de inchisoare cu suspendare, sub acuzatia de conflict de interese.

"In sedinta Comitetului Executiv PSD intrunit in aceasta dupa amiaza am transmis decizia mea de a demisiona din toate functiile de conducere detinute in Partidul Social Democrat, pana la solutionarea problemelor din justitie. Membrii Comitetului Executiv au acceptat demisia mea si l-au desemnat ca presedinte interimar al Organizatiei Judetene PSD Sibiu pe senatorul Viorel Arcas, pana la organizarea de noi alegeri, conform statutului PSD", informa atunci Cindrea intr-o declaratie citata de Agerpres.

Cindrea a fost a fost condamnat in decembrie de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie la un an de inchisoare cu suspendare, pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, el fiind acuzat ca si-a angajat nelegal sotia la biroul sau parlamentar. Decizia nu este definitiva.

Ioan Cindrea a fost trimis in judecata in iunie 2014 de procurorii Parchetului General, dosarul fiind deschis in urma unei sesizari a Agentiei Nationale de Integritate.

Potrivit sesizarii, in perioada octombrie 2009 - februarie 2011, in calitate de deputat, Ioan Cindrea a propus angajarea in cadrul biroului sau parlamentar a sotiei sale, Amalia Cindrea, si a avizat contractul individual de munca incheiat cu aceasta, contract in baza caruia s-a realizat in mod direct un folos material pentru aceasta in cuantum total de 35.061 lei, suma platita din bugetul Camerei Deputatilor.

Liviu Dragnea se afla intr-un turneu in tara la diferite organizatii judetene. Coordonatorul politic al PSD a ajuns miercuri la Sibiu dupa ce a fost la PSD Mures, unde organizatia PSD este asigurata de un lider interimar, de asemenea condamnat pentru conflict de interese, si urmeaza sa ajunga maine la Valcea si Arges, alte doua organizatii unde nu exista un presedinte.

Potrivit presei locale, Dragnea doreste ca pana la sfarsitul lunii sa se organizeze alegerile interne la nivelul organizatiilor, urmand ca in septembrie sa se definitiveze listele de candidati.

Presa locala din Valcea si Arges, unde Dragngea alaturi de Dolineaschi urmeaza sa ajunga joi, scrie ca cele doua organizatii sunt divizate, ceea ce a spus Dragnea si despre organizatia PSD Sibiu.

Turneul lui Dragnea si Dolineaschi a inceput pe 17 iunie cu organizatiile PSD Iasi si PSD Botosani, la cateva zile dupa ce presedintele PSD Victor Ponta a plecat din tara.