Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, acuză conducerea Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest "Oltenia" că i-a folosit numele într-o scrisoare adresă Comisiei Europene prin care aduce la cunoştinţă că la nivelul Consiliului pentru Dezvoltare Regională din care face parte şi primarul Craiovei s-a votat pentru solicitarea includerii în Masterplanul de Transport a autostrăzii Craiova-Lugoj, transmite Agerpres.

Într-o postare pe Facebook, primarul Craiovei susţine că o astfel de şedinţă nu a avut loc niciodată.

@E a doua oară când mi se foloseşte numele că aş fi semnat nu ştiu ce scrisoare către Comisia Europeană pentru o autostradă Craiova - Lugoj. Fac precizările de rigoare: 1. Nu s-a întrunit pentru subiectul vreunei autostrăzi şi nu s-a votat niciodată în Consiliul pentru Dezvoltare Regională al ADR autostrada Craiova - Lugoj.

"Mergând pe prietenia care o leagă de Marijan Marinescu (n.red.: europarlamentarul Marian Jean Marinescu, corepreşedinte al PNL Dolj), dna Bogheanu şi-a permis să ne trimită o scrisoare primarilor şi preşedinţilor de CJ-uri, pe care eu nu am semnat-o, pentru că un asemenea subiect impunea o şedinţă, dar aceasta nu a avut niciodată loc, iar cine spune altceva presei dezinformează cu neruşinar", scrie Olguţa Vasilescu.

Primarul Craiovei mai precizează că susţine proiectul de autostradă Craiova -Piteşti, aşa cum a făcut-o şi în ultimii ani şi pe care şi-o doresc şi investitorii din Craiova, inclusiv Ford. "A parazita acest subiect deosebit de important pentru Craiova cu alte proiecte de autostradă care nu au fost negociate cu Comisia Europeană, mi se pare că, de fapt, duce la pierderea şansei de a mai avea vreo autostradă. Legătura cu vestul se poate face pe ruta Craiova - Piteşti -Sibiu - Arad, dar pentru Craiova şi investitori cea mai importantă rămâne autostrada Craiova - Piteşti, care va asigura traseul până la Constanţa, unde mărfurile se încarcă în port şi pot lua orice destinaţie", mai spune Olguţa Vasilescu.

Primarul Craiovei afirmă că realizarea autostrăzii Craiova -Lugoj va fi binevenită, dar nu prin renunţarea la Craiova -Piteşti, iar un partid precum PDL "care a avut de trei ori ministru la Transporturi din zona Doljului nu poate acuza pe altcineva că se opune dezvoltării zonei'.