PNL cere demisia premierului Victor Ponta si a ministrului Educatiei, Sorin Mihai Cimpeanu, sustinand ca PSD a transformat educatia intr-un taram al "politicianismelor" si al "manevrelor electorale". Potrivit unui comunicat citat de Agerpres, PNL cere demisia premierului si a ministrului Educatiei pe motiv ca ar fi permis functionarea postlicealelor in universitati pentru a profita financiar anumite grupuri de interese, nu finanteaza decontul integral pentru naveta elevilor si a profesorilor; finantarea per elev este derizorie; schimba regulile jocului in timpul jocului, aducand modificari la metodologia de organizare a bacalaureatului in timpul desfasurarii examenului si pentru ca "a politizat excesiv sistemul de educatie la varf, incurajand delasarea, coruptia si interesele de partid si ignorand complet nevoile elevilor, profesorilor si comunitatii".

"PNL a propus cate o initiativa legislativa sau amendamente la aceste legi dezastru pentru a stopa derapajul din Educatie. Din pacate, PSD a transformat educatia intr-un taram al politicianismelor si al manevrelor electorale. Iar pentru acest fapt va trebui sa plateasca cu plecarea de la guvernare", a declarat vicepresedintele PNL Raluca Turcan, potrivit comunicatului.

Deputatul liberal afirma ca din promotia curenta a liceelor s-au inscris la examenul de bacalaureat aproape 144.000 de elevi (reprezentand 76,89% din totalul inscrisilor), iar din absolventii de liceu fara bacalaureat din promotiile anterioare s-au inscris aproximativ 25.000 (23,11%).

Turcan sustine ca din promotiile anterioare "nu s-au reinscris pentru examenul de BAC in jur de 320.000 de elevi". "Realitatea este dramatica in fapt: asemenea absolventilor din seriile anterioare, si cei de anul acesta vor ingrosa randurile somerilor si a asistatilor sociali", a aratat Turcan.

In opinia sa, PSD "a amputat legea educatiei incurajand contraperformanta si prejudiciind tinerii de perspectiva reusitei prin educatie".