Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc (PNL), le-a spus liberalilor ca nu va candida pentru un nou mandat la Primarie, anul viitor, sustine Teodor Atanasiu, prim-vicepresedinte al PNL.

Emil BocFoto: captura B1 TV

"(...) Si la Cluj va trebui sa consideram un candidat pentru functia de primar. Eu cred ca Emil Boc nu mai candideaza sau sper ca se va tine de cuvant si nu va mai candida", a spus Atanasiu, joi, la Realitatea TV.

Exprimandu-si speranta ca Boc nu va mai candida, Atanasiu, care provine din vechiul PNL, il contrazice pe copresedintele PNL Vasile Blaga, fostul sef al vechiului PDL.

In aprilie 2015, Blaga si-a exprimat sustinerea pentru o eventuala candidatura a lui Boc pentru un nou mandat la Cluj-Napoca, daca acesta va dori sa candideze.

"N-am nicio indoiala ca, daca domnul Emil Boc va dori sa candideze, va castiga din nou Primaria Cluj-Napoca", spunea Blaga, prezent la congresul UDMR, la Cluj, potrivit publicatiei locale Ziua de Cluj.

De asemenea, Atanasiu a spus joi ca si la Primaria Brasov, PNL trebuie sa reia procesul de selectie a candidatilor, in conditiile in care in prezent primarul George Scripcaru este cercetat penal sub control judiciar intr-un dosar de coruptie.

"Din pacate, la Brasov, o sa trebuiasca sa o luam de la zero in desemnarea candidatilor", a aratat Atanasiu.