Primarul unei comune din Dolj, unde nu exista nici canalizare si nici asfalt, a cheltuit in mod nejustificat aproape 300.000 de lei pentru amenanjarea unui parc de 1.000 de metri patrati. Suma a fost aruncata de primarul comunei Malu Mare pe pomi, pavele si borduri care nu exista, dar si pe 4.000 de kg de seminte pentru gazon, in loc de 39 de kg cat ar fi fost necesar, arata un raport al Curtii de Conturi, citat de Digi 24.

  • Reactia primarului Alexandru Dicu (PSD) la raportul Curtii de Conturi: „Eu am semnat, normal. Ce, e treaba mea? Eu nu sunt inginer agronom. Ce stiu eu, ca intra 3 kg sau 15 kg de samanta la un metru patrat ... in primul rand, nu era problema mea, chiar nu era problema mea”

In 2011, Guvernul Romaniei, condus la aceea vreme de Emil Boc, a alocat aproape 1 milion de lei pentru parcul din comuna doljeana Malu Mare in cadrul unui program de imbunatatire a calitatii mediului, iar in aprilie 2012 autoritatile au si receptionat lucrarile.

La 3 ani de la inagurarea investitiei, un control al Curtii de Conturi a scos la iveala mai multe nereguli grave. Desi in actele proiectantului parcul comunei doljene ar avea o suprafata de 1.000 de metri, in realitate acesta are o supfata de peste 3.7000 mp.

In plus, pentru acoperirea cu gazon a celor 1.000 de metri, primaria a cumparat 4 tone de gazon, suficient cat sa acopere 20 de terenuri de fotbal, achiziţia ajungand la peste 124.000 de lei. Mai mult, inspectorii au constat ca peste 127.000 de lei au fost cheltuiti pe pavele, borduri si pomi care in realitate nu exista.

Paguba totala se ridica la aproape 300.000 de lei, spun inspectorii Curtii de Conturi care au cerut recuperarea banilor cheltuiti in mod nejustificat.

Primarul spune ca nu este nimic in neregula si ca va contesta decizia.