Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat ca vrea sa creada ca votul exprimat de parlamentarii UNPR, marti, cu privire la numirea lui Mihai-Razvan Ungureanu la sefia SIE este numai "o defectiune de parcurs" situatia nefiind insa, in opinia sa, "hotaratoare pentru buna functionare a guvernarii si a coalitiei".

"Ceea ce s-a intamplat ieri in Parlament, fara indoiala, imi ridica si mie niste semne de intrebare referitoare la modul in care functioneaza coalitia guvernamentala si majoritatea. Vreau sa cred ca este numai o defectiune de parcurs si, de aceea, cred ca este nevoie ca, odata cu revenirea premierului in tara, sa facem o discutie foarte serioasa in jurul acestei chestiuni, pentru a vedea cum functioneaza majoritatea pana in 2016 si a evita, pe viitor, situatii celei de ieri. Situatia de ieri nu mi pare ca este nici emblematica, nici hotaratoare pentru buna functionare a guvernarii si a coalitiei", a spus Tariceanu, miercuri, la Senat, potrivit Agerpres.

El a tinut sa precizeze ca, in opinia sa, actualul guvern si actuala coalitie au pe ce se baza, avand rezultate.

"De aceea, nu vad niciun motiv pentru ca, in viitor, sa ne punem problema daca aceasta coalitie functioneaza, ci mai degraba despre cum evitam astfel de situatii sa se repete", a mai spus copresedintele ALDE.

Intrebat daca, dupa votul exprimat in Parlament cu privire la numirea sefului SIE, mai are incredere in UNPR si in Gabriel Oprea, Tariceanu a replicat: 'Nu se pune problema in felul acesta. In primul rand, aceasta intrebare trebuie sa i-o adresam premierului, pentru ca PSD este partidul care a generat sau in jurul caruia s-a format actuala coalitie. Dar, sigur ca o discutie politica va trebui sa o avem intre parteneri'.