Premierul Victor Ponta si-ar putea scurta perioada de recuperare in Turcia pentru a participa, alaturi de omologul sau ungar, Victor Orban, la inaugurarea autostrazii Arad-Pecica si la deschiderea noii vami Nadlac, pe data de 11 iulie, anunta LiveArad.ro, citand surse oficiale. Autostrada Arad-Pecica si noua vama de la Nadlac vor fi deschise la data de 11 iulie, ceea ce va permite conducatorilor auto sa circule pe autostrada completa de la Arad la Budapesta, a precizat pentru Radio Romania Actualitati Narcis Neaga, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri.

Victor PontaFoto: Agerpres

UPDATE (ora 15:45): Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat miercuri ca a discutat cu premierul Victor Ponta, iar acesta i-a transmis ca se va intoarce in Romania in cateva zile. Se simte din ce în ce mai bine şi în câteva zile o să revină în România. (...) Nu ştiu exact când va veni'', a spus Cazanciuc, la sosirea la Facultatea de Drept, unde va participa la lansarea Codex-ului constituţional - Constituţiile statelor membre ale Uniunii Europene.

Noul punct de trecere a frontierei de la Nadlac dispune de 10 benzi pe sensul de iesire din tara din care patru sunt pentru autoturisme, patru pentru TIR-uri si doua pentru autocare si va elimina timpul mare de asteptare care se inregistreaza in prezent la vama Nadlac de pe Drumul National 7.

Incepand 11 iulie, DN 68 A Deva-Lugoj-Timisoara va prelua o parte importanta a traficului de tranzit si va duce la o circulatie mai degajata pe DN 7 Deva-Arad una dintre cele mai aglomerate sosele din Romania.