Deputatul Elena Udrea a declarat, marti dimineata, in fata Sectiei 2 Politie din Capitala, ca Sebastian Ghita "primeste o lectie de la viata" si ca acesta "stie foarte multe lucruri, iar la unele a si participat", informeaza Mediafax.

Elena Udrea, care se afla sub control judiciar in dosarul "Gala Bute", s-a prezentat, marti dimineata, la Sectia 2 Politie din Capitala, iar la iesire a declarat jurnalistilor ca Sebastian Ghita "primeste o lectie de la viata".

"In 30 ianuarie, acum cinci luni, Sebastian Ghita dadea un raport public despre modul in care se fac dosarele in Romania si spunea ca sunt o inculpata care atac justitia", a spus Udrea, sustinand ca si ea ar putea sa spuna acelasi lucru acum, insa nu o va face.

Ea a mai spus ca ii va da credit lui Ghita, iar "daca are si probe pentru afirmatii, e important sa le prezinte public".

"Ar fi putut fi un martor bun al declaratiilor pe care eu le-am facut", a afirmat Udrea, care a adaugat ca Ghita "stie foarte multe lucruri, la unele a si participat".

"Ghita stie foarte multe lucruri, la unele a si participat. Nu stiu de ce il invoca pe Traian Basescu. Declaratiile lui sunt interesante. Toata lumea trebuie sa aiba curiozitatea sa vedem cat adevar e in spatele dosarelor", a declarat deputatul.

Intrebata daca a discutat cu Traian Basescu despre ce se intampla acum in plan politic, Udrea a spus ca discuta cu acesta si despre ce se intampla in plan politic si in administratia publica, pentru ca "nu se mai intampla nimic in Romania, nu se mai construieste".

"Orbiti fiind si captivati de acest spectacol al arestarilor in fiecare dimineata, nu vedem ca nu se mai intampla nimic in tara, adica banii europeni nu mai vin, nimeni nu mai construieste nimic, primariile sunt blocate, administratia centrala este blocata. Imi povestea cineva care a fost la Ministerul Dezvoltarii Regionale in aceasta perioada ca acolo oamenii refuza sa mai semneze si in condica de prezenta. Nu cred ca avem ceva de castigat, nu cred ca romanii castiga ceva, dincolo de, sigur, satisfactia de a vedea din cand in cand pe cate cineva important ca om politic la DNA sau cu catuse la maini", a spus Udrea.

Ea a mai afirmat ca asteapta ca Victor Ponta sa se intorca in tara.

"Victor Ponta trebuie sa se intoarca, este prim-ministru si este seful celui mai mare partid din Romania. Are obligatia sa se intoarca sau sa lase si guvernul si PSD-ul altcuiva", a declarat Udrea.

Elena Udrea este sub control judiciar din 16 iunie, cand instanta suprema a decis inlocuirea masurii arestului la domiciliu, in dosarul "Gala Bute". Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale trebuie sa se prezinte la Sectia 2 Politie in zilele de marti si vineri, la ora 10.00, fiind una dintre obligatiile masurii controlului judiciar.

Udrea a stat in arest la domiciliu din 7 mai pana in 16 iunie. Din 25 februarie pana in 30 aprilie, Udrea a fost incarcerata in Arestul central al Politiei Capitalei, apoi transferata la Penitenciarul Targsor.

Elena Udrea a fost trimisa in judecata, pe 21 aprilie, in dosarul "Gala Bute", in care este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea evenimentului omonim de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si respectiv de luare de mita in legatura cu finantarea de catre acelasi minister a mai multor contracte.

Alaturi de Udrea, au fost trimisi in judecata fostul ministru Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, fostul secretar general in MDRT Georghe Nastasia, fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu si Dragos Botoroaga.

Potrivit DNA, intre 2010 si 2011, Elena Udrea si fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu au primit aproximativ 300.000 de lei de la administratorul firmei Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrarilor executate de societatea mentionata in baza contractelor incheiate cu CNI.

Anchetatorii au mai stabilit ca Stefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea la minister, ii dadea banii primiti lui Tudor Breazu. Platile se faceau fie in numerar, fie prin intermediul societatii Ekaton Consulting SRL, administrata de Breazu, in baza altor contracte fictive de consultanta. In acest fel, s-ar fi realizat patru transferuri bancare in valoare totala de 209.762 de lei si o plata in numerar de aproximativ 90.000 de lei.

In 2011, Udrea ar fi cerut si primit, de la omul de afaceri Adrian Gardean, foloase materiale in valoare de 10% din platile efectuate de minister pentru contractele de lucrari incheiate de SC Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL, in schimbul garantiei ca finantarile vor fi aprobate la timp.

Dupa trimiterea in judecata a dosarului, procurorii au dispus sa continue cercetarile fata de Elena Udrea pentru infractiunea de spalare de bani, fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului fiind acuzata ca a luat mita mai multe sume de bani, pe care le-ar fi transferat la PDL Bucuresti, sub aparenta unor contracte de donatie fictive, intocmite pentru a disimula originea infractionala a banilor.

Elena Udrea este urmarita penal si in dosarul "Microsoft", cauza in care a fost arestata preventiv din 11 februarie pana in 17 februarie, cand instanta a inlocuit masura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat in arest la domiciliu pana in 25 februarie, cand a fost arestata preventiv in dosarul "Gala Bute".