Esecul referendumului se va rasfrange asupra presedintilor de organizatii care au avut rezultate slabe. Secretarul general al PD, Vasile Blaga a declarat luni, dupa sedinta Biroului Politic, ca se vor face analize 'la rece' asupra activitatii organizatiilor democrate din tara si se vor lua masuri. Blaga a recunoscut ca nu este multumit de rezultatul alegerilor sustinand ca se astepta la un procent de 40% in favoarea PD. Presedintele PD, Emil Boc, ca sa mai indulceasca amarul, a anuntat intr-o conferinta de presa, ca proiectul de lege privind votul uninominal este finalizat si urmeaza a fi depus la Senat marti.

“Se putea si mai bine. Sunt organizatii si as vrea sa spun ca majoritatea au peste 35% unele chiar 40% , dupa cum sunt si unele organizatii care au in jur de 20%, nu sunt multe, dar sunt. Am spus ca asta va face obiectul unei analize foarte serioase', a declarat Vasile Blaga.

Secretarul partidului a asigurat ca toata activitatea si rezultatele vor fi analizate “cu toata atentia, la rece” si ca vor fi luate masurile care se impun. De asemenea Blaga a anuntat ca presedintele organizatiei de la Botosani si-a asumat responabilitatea pentru activitatea si rezultatele obtinute.

Potrivit unor surse de la varful partidului, la sedinta Biroului Politic a inceput deja analiza activitatii si au fost identificate 12 filiale cu rezultate slabe atat la euroalegeri, cat si la referndum.

Blaga isi apara filiala Bucuresti

Prezenta redusa la vot in mediul urban, in special in Bucuresti, nu l-a suparat prea tare pe Vasile Blaga care este si presedinte al organizatiei Bucuresti. Blaga s-a declarat multumit de rezultatul obinut pe Capitala.

“Organizatiile din Bucuresti, Caras, Oradea , Bihor au obtinut acum 40%, Bucurestiul are 40% acum, cel mai mult atins de noi in Capitala este 44%. In tara mediul rural a fost 10% peste mediul urban,” a explicat Blaga.

Boc incearca sa salveze aparentele

Presedintele PD Emil Boc a incercat sa salveze aparentele vorbind insufletit, in cadrul conferintei de presa despre proiectul de lege privind votul uninominal. Boc a anuntat ca in cursul diminetii de luni s-a finalizat acest proiect de lege care prevede ca parlamentarii sa fie alesi in doua tururi de scrutin prin vot uninominal, la fel ca si primarii.

“90 % din cei care s-au reprezentat la vot doresc votul uninominal Aceasta vointa nu trebuie ignorata, pe cale de consecinta PD va depune acest proiect de lege marti la Senat si vom discuta cu toate partidele politice in vederea sustinerii si adoptarii acestei legi”, a afirmat liderul PD.

Democratii neaga supararea lui Traian Basescu

Intrebat de ziaristi daca presedintele Traian Basescu i-a felicitat pentru scorul obtinut la alegeri , Emil Boc a evitat sa raspunda la intrebare. “Domnul presedinte a trecut aseara prin Modrogan 22 si am discutat cateva aspecte legate de referndum si alegeri si noi am prezentat faptul ca lucram la forma finala a proiectului pentru votul uninominal dupa care domnia sa a plecat spre casa” .

Presedintele Traian Basescu a trecut pe la sediul de campanie al democratilor, dupa miezul noptii - o vizita in biroul sefului de campanie al PD, Vasile Blaga care a durat mai putin de doua minute.

La intrebarea ce le-ar fi spus seful statului intr-un timp atat de scurt, Emil Boc a evitat raspunsul declarand ca “minutele presei sunt altele decat minutele noastre si ca intodeauna am discutat aspecte de referndum si de alegeri”.

La randul sau,Vasile Blaga a evitat sa vorbeasca despre vizita sefului statului in Modrogan si le-a replicat ziaristilor: 'Eu tin minte ca domnia sa ne-a felicitat aseara, de la Cotroceni.”.