Cele doua camere parlamentare se reunesc in plen marti, la ora 17:00, pentru a vota asupra nominalizarii lui Mihai Razvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informatii Externe. Comisia de control SIE are timp pana atunci sa dea avizul necesar procedural.

Mihai Razvan UngureanuFoto: Hotnews

"S-a stabilit ca incepand de astazi sa fie sesizata Comisia SIE cu scrisoarea domnului presedinte si cu CV domnului Mihai-Razvan Ungureanu, urmand ca apoi, in baza legii SIE, dansii sa solicite alte lucruri care mai sunt eventual necesare - certificat ORNISS, alte lucruri ce prevede legea SIE. Au termen de raport pana maine, la ora 17.00, si maine la ora 17.00 este convocat plenul reunit", a spus luni secretarul Camerei Deputatilor, Niculae Mircovici.

El a adaugat ca avizul Comisiei SIE este consultativ, iar plenul poate fi convocat marti, la ora 17.00, indiferent de avizul pe care il va da comisia.

UPDATE Sedinta comisiei de control al SIE este programata la ora 11.00, a precizat presedintele acesteia, Mihaita Calimente (PNL) pentru HotNews.ro. Acesta a subliniat ca avizul este consultativ si ca plenul comun reunit va putea vota pentru aceasta numire chiar daca nu se va intruni cvorumul necesar pentru sedinta, scenariu posibil avand in vedere ca trei dintre cei cinci membri ai comisiei sunt din PSD.

Mihai Razvan Ungureanu ar urma sa fie audiat in cadrul acestei sedinte.