PNL ii cere ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu, sa renunte la inregistrarile audio de la bacalaureat, pentru ca "doar 60% dintre centrele de examinare au posibilitatea de a inregistra video si audio desfasurarea probelor scrise". Amintim ca fostul ministru Remus Pricopie a stabilit, prin ordinul de organizare si desfasurare a bacalaureatului 2015, ca examenele sa fie supravegheate si audio si ca, dupa fiecare proba scrisa, aceste inregistrari sa fie verificate prin sondaj. "Pentru a respecta egalitatea de tratament, PNL propune doar inregistrarea video a probelor de Bac", se arata intr-un comunicat.

Raluca TurcanFoto: Agerpres

Raluca Turcan, vicepresedinte liberal, anunta intr-un comunicat remis HotNews.ro ca PNL ii solicita ministrului Educatiei sa renunte la inregistrarile audio din salile de examen si sa mentina doar camerele video de la Bacalaureat. "In caz contrar, unul din doi elevi inscrisi la examenul de Bacalaureat este discriminat", sustine Turcan.

Potrivit acesteia, "doar 60% dintre centrele de examinare au posibilitatea de a inregistra video si audio desfasurarea probelor scrise".

"Ministrul educatiei, Sorin Cimpeanu, incalca nu numai Ordinul privind organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat, prin faptul ca nu a asigurat 100% echipament pentru inregistrarea audio si video in salile de examinare, ci si principiul egalitatii de tratament", se arata in comunicat.

"Aceasta greseala poate deschide posibilitate unica in Romania de a se contesta un examen national precum bacalaureatul! Este inadmisibil ca elevii sa fie discriminati, sa fie tratati diferit pentru ca Ministerul educatiei fie este prins pe picior gresit, fie nu respecta legea", afirma Raluca Turcan.

Deputatul liberal declara ca, in organizarea examenului de bacalaureat, Ministerul Educatiei nu mai poate dota, in acest moment, toate centrele cu camere care pot inregistra si audio examenul. "Pentru a nu inrautati situatia, pentru a respecta egalitatea de tratament, PNL propune doar inregistrarea video a probelor de Bac", sustine Raluca Turcan.

Amintim ca fostul ministru Remus Pricopie este cel care a introdus, prin ordinul de organizare a Bacalaureatului 2015 elaborat in august 2014, obligativitatea ca toate comisiile judetene de bacalaureat sa asigure “dotarea cu camere de supraveghere video si audio functionale a salilor in care se desfasoara probele examenului de bacalaureat national, a salilor in care se descarca si se multiplica subiectele, precum si a salilor in care se preiau, se evalueaza si se depoziteaza lucrarile scrise”. Acest ordin stabileste o noua regula: ca inregistrarile audio-video din salile de examen sa fie verificate, prin sondaj, dupa incheierea fiecarei probei scrise. Precizam ca din 2011 examenele bacalaureatului sunt supravegheate video.

Descarca de mai jos toate documentele ce reglementeaza organizarea Bacalaureatului 2015:

Citeste si: