Social-democratii ar putea lua luni, 29 iunie, in cadrul sedintei Biroului Permanent, o decizie politica legata de numirea lui Mihai-Razvan Ungureanu la conducerea SIE, a anuntat joi Rovana Plumb, presedintele Consiliului National al PSD, cea care ii tine locul lui Victor Ponta la sefia partidului, transmite Agerpres.

Mihai Razvan UngureanuFoto: Hotnews

Ea a precizat ca, din pozitiile exprimate de catre liderii partidului, se contureaza ideea de a vota impotriva numirii lui Ungureanu la SIE.

"Va fi discutata si analizata aceasta propunere si va fi o decizie politica in urma Biroului Permanent. (...) Din consultarile pe care le-am avut cu colegii mei si din pozitiile exprimate se contureaza aceasta decizie de a vota impotriva", a afirmat Rovana Plumb.

Sedinta Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului va avea loc luni, incepand cu ora 13,30, urmand sa fie stabilit calendarul audierii si votarii noului director al Serviciului de Informatii Externe, dupa ce presedintele Klaus Iohannis l-a propus pentru aceasta functie pe Mihai Razvan Ungureanu.

Potrivit procedurii parlamentare, Ungureanu urmeaza sa fie audiat in Comisia comuna pentru controlul SIE, dupa care sa fie votat in plenul reunit. Avizul comisiei este consultativ.

Potrivit unor surse parlamentare, sedinta de plen a Parlamentului in care urmeaza sa fie supusa votului nominalizarea pentru functia de sef al SIE a lui Ungureanu va avea loc marti, zi in care actuala sesiune parlamentara se incheie.