Senatul intentioneaza construirea a doua copertine de protectie la intrarile din Palatul Parlamentului, respectiv la intrarea principala a demnitarilor si personalitatilor de rang inalt si la cea destinata personalului, scrie Mediafax.

Potrivit site-ul Senatului, copertinele de protectie vor fi realizate in scopul asigurarii protectiei si sigurantei accesului in sediul institutiei.

Astfel, Senatul achizitioneaza servicii de proiectare in vederea stabilirii solutiilor tehnico-economice optime de realizare a copertinelor, urmand sa fie aleasa oferta la pretul cel mai scazut.

Copertina de la intrarea principala trebuie sa protejeze fluxul circulatiei persoanelor de-a lungul scarii monumentale pe distanta dintre zona de oprire a automobilelor si usa principala de acces, sa preia diferentele de nivel, tinand cont de podestele scarii monumentale, se mentioneaza in caietul de sarcini.

Cele doua copertine trebuie sa poata prelua, pe o portiune de lungime limitata de langa intrare, socul unor eventuale caderi de fragmente de piatra naturala desprinse din elemente ale fatadei frontonului, sa asigure patrunderea luminii naturale prin partea superioara si sa se integreze, din punct de vedere al configuratiei, in contextul plasticii arhitecturale generale a cladirii Palatului Parlamentului.

Intrarea personalului prezinta tendinta de desprindere si cadere a unor fragmente de piatra naturala, fapt ce creeaza conditii favorabile de producere de accidente cu consecinte imprevizibile, se mai mentioneaza in document.

Operatorii economici interesati au posibilitatea de a transmite o oferta pentru serviciile solicitate pana la data de 8 iulie 2015.