Copresedintele PNL Vasile Blaga a afirmat sambata, la Piatra-Neamt, ca sustinerea din Parlament pentru nominalizarea lui Mihai Razvan Ungureanu poate constitui ulterior baza unei noi majoritati, informeaza Agerpres.

Alina Gorghiu si Vasile BlagaFoto: Agerpres

'Ieri s-a anuntat ca sedinta birourilor permanente reunite va avea loc luni, la 13,30, deci s-ar putea merge la vot luni sau marti. Suntem obligati sa avem discutii pentru majoritatea de care este nevoie pentru aceasta numire. UDMR a anuntat ca sustine numirea, la fel si minoritatile si cei cinci parlamentari care au ramas la PMP, si UNPR prin vocea domnului Gabriel Oprea va sustine nominalizarea lui Mihai Razvan Ungureanu ca director al SIE. Deci PSD este incercuit pe aceasta tema, care poate fi si bazele unei noi majoritati', a spus Vasile Blaga.

De asemenea, co-presedintele PNL, Alina Gorghiu, a mentionat ca PNL ar putea solicita organizarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru votul privind numirea directorului SIE, daca nu se va stabili de conducerea Parlamentului data votului pana cel tarziu marti, 30 iunie.

'Marti este ultima zi a actualei sesiuni parlamentare. Solicitarea privind alegerea domnului Mihai Razvan Ungureanu ca director al SIE nu a venit din partea unui cetatean, ci din partea presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohhanis, si asta trebuie sa inteleaga (birourile permanente ale camerelor n.r.)', a spus Gorghiu.

Sedinta Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului va avea loc luni, incepand cu ora 13,30, a informat vineri Directia de comunicare a Camerei Deputatilor.

Conducerea celor doua camere urmeaza sa stabileasca luni calendarul audierii si votarii noului director al Serviciului de Informatii Externe, dupa ce presedintele Klaus Iohannis l-a propus pentru aceasta functie pe Mihai Razvan Ungureanu.

Potrivit procedurii parlamentare, Ungureanu urmeaza sa fie audiat in Comisia comuna pentru controlul SIE, dupa care sa fie votat in plenul reunit. Avizul comisiei este consultativ.