Presedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, care a preluat conducerea partidului in lipsa lui Victor Ponta, a declarat vineri ca premierul are "dreptul sa decida asupra sanatatii" sale, iar cat timp va lipsi din tara "nu va fi luata nicio decizie majora".

Intrebata ce parere are despre faptul ca mai multi lideri PSD i-au cerut premierului sa se intoarca de urgenta in tara, Plumb a spus ca Ponta are dreptul sa decida asupra sanatatii sale, transmite Mediafax.

"Eu cred ca premierul este cel care are dreptul sa decida asupra sanatatii lui, sunt sigura ca partidul nostru este un partid unit, este un partid puternic, este un partid al stabilitatii, niciodata Partidul Social Democrat nu a declansat vreun scandal si, bineinteles, nicio masura majora sau o decizie majora nu va fi fi luata pana cand premierul se va intoarce in tara", a declarat Rovana Plumb, dupa adunarea generala a Asociatiei Municipiilor din Romania.

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprisan, a declarat, joi seara, ca premierul Victor Ponta "trebuie sa se intoarca de urgenta in tara si sa spuna clar ce are de gand sa faca".

"Victor Ponta trebuie sa se intoarca de urgenta in tara! Datoria lui e sa se intoarca urgent si sa spuna clar ce are de gand sa faca. Daca Victor Ponta nu intelege, nu e bine", a declarat Marian Oprisan la Realitatea TV.

De asemenea, miercuri seara, coordonatorul PSD, Liviu Dragnea, spunea ca in partid exista "o stare de dezorientare in organizatii" si ca ar fi bine ca Victor Ponta "sa incerce sa faca un efort, chiar dureros" sa se intoarca. "Problema medicala a lui Victor Ponta este serioasa, dar este bine sa incerce sa faca un efort, chiar dureros, sa vina la Palatul Victoria. Asta e punctul meu de vedere, pe care i l-am spus si lui si nu ma ascund (...) Cred ca are si o foarte mare retinere sa fie filmat in carje cand urca la Guvern, dar cred ca ar trebui sa faca asta", a declarat, la TVR, coordonatorul PSD.