Primarul municipiului Slatina, Minel Prina, care a fost suspendat din functie timp de aproape trei luni pentru ca s-a aflat in arest la domiciliu, a demisionat miercuri din functie, informeaza Agerpres.

Informatia a fost confirmata pentru Agerpres de catre viceprimarul municipiului Slatina, Cristian Bircea. "Domnul primar Minel Prina a demisionat din aceasta functie. Documentul prin care demisioneaza a fost inregistrat astazi", a spus Cristian Bircea.

Sefa Serviciului Juridic din cadrul Institutiei Prefectului Olt, Nicoleta Serban, a confirmat la randul ei, pentru Agerpres, ca un document prin care Minel Prina demisioneaza din functia de primar al municipiului Slatina a fost inregistrat si la Prefectura Olt.

Un anunt privind un viitor "pas in spate" a fost postat miercuri de Minel Prina intr-un videoclip pe o pagina de socializare. "Am decis azi, ca unul care intelege sa-si asume responsabilitatile si pentru care Slatina este mai presus decat orice ambitii orgolii sau patimi, sa fac un pas in spate. Nu a fost o decizie usoara pentru ca activitatea mea in Primarie, pentru orasul nostru, pentru casa noastra, a reprezentat motivatia mea, zi de zi, in acesti 12 ani", a spus Prina in mesajul postat pe internet.

El a facut in postarea pe pagina de socializare si un bilant al activitatii sale in Primarie, unde a activat timp de 12 ani, din care doi in calitate de primar.

Prina a fost ales primar al Slatinei in februarie 2013, fiind candidatul USL si membru al PSD, dupa ce primarul ales in 2012, Darius Valcov, a fost ales senator. Anterior, Prina a fost viceprimar si administrator public al municipiului Slatina.

Demisia lui Prina a fost ceruta miercuri si de PNL, liderii PNL Slatina, Sorin Bratoi si Marian Caruntu, anuntand intr-o conferinta de presa ca, in cazul in care Minel Prina nu va demisiona, vor incepe o campanie de strangere de semnaturi pentru a-l determina sa renunte la mandat.

Prina este cercetat in dosarul in care este trimis in judecata fostul ministru al Finantelor, Darius Valcov, in arest la domiciliu.