UPDATE Curtea Constitutionala a respins sesizarea PNL privind Ordonanta de Urgenta prin care se comaseaza Inspectia Muncii si Agentia pentru Plati si Inspectie Sociala

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 24 iunie 2015, 7:53 Actualitate | Politic

Curtea Constitutionala
Foto: Curtea Constitutionala
 documente
UPDATE Curtea Constitutionala a respins miercuri, in unanimitate, ca inadmisibila sesizarea PNL cu privire la unele prevederi ale Legii de aprobare a OUG 86/2014 referitoare la stabilirea unor masuri de reorganizare la nivelul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative, informeaza Agerpres.

Curtea Constitutionala a Romanei (CCR) a discutat miercuri sesizarea PNL cu privire la unele prevederi ale Legii de aprobare a OUG 86/2014 privind stabilirea unor masuri de reorganizare la nivelul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative. 

In 28 mai, PNL a anuntat ca a depus la CCR o sesizare de neconstitutionalitate privind acest act normativ. 

In sesizarea, semnata de 78 de deputati liberali, se arata ca articolul 5 al ordonantei incalca alin. (1), (4) si (6) ale art. 115 din Constitutia Romaniei, potrivit carora delegarea legislativa catre guvern este permisa doar in domenii ce nu constituie obiectul legilor organice, iar ordonantele de urgenta pot fi adoptate "numai in situatii extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata", neputand "afecta regimul institutiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertatile si indatoririle prevazute de Constitutie". 

"Guvernul nu a respectat principiul separatiei si echilibrului puterilor, prevazut in alin. (4) al art. 1 din Constitutia Romaniei, care spune ca statul se organizeaza potrivit principiului separatiei si echilibrului puterilor - legislativa, executiva si judecatoreasca - in cadrul democratiei constitutionale, incalcand si alin. (2) al art. 117 din Constitutia Romaniei, care spune ca guvernul si ministerele, cu avizul Curtii de Conturi, pot infiinta organe de specialitate, in subordinea lor, numai daca legea le recunoaste aceasta competenta", se arata intr-un comunicat al PNL, transmis la acea data. 

Potrivit liberalilor, prin aceasta ordonanta de urgenta, Guvernul desfiinteaza Inspectia Muncii si Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala, iar in locul acestora va fi formata, prin comasare, o structura unica, denumita Agentia Nationala pentru Inspectia Muncii si Securitate Sociala, in subordinea Ministerului Muncii, toate acestea fara a exista un aviz al Curtii de Conturi, ca garantie tehnica in luarea deciziilor politice.

"Guvernul Ponta transmite clar ca tot ce misca in institutii trebuie sa aiba culoare politica, ca nu mai ramane niciun sef in functie, nici macar in teritoriu, daca nu are carnet PSD! Din pacate, PSD demonstreaza ca nu a inteles ca a face politica ALTFEL inseamna a avea institutii care sa functioneze in folosul cetatenilor, nu sa fie surse de rasplata pentru oamenii de partid. In conditiile in care aceste institutii au functionat si au dat un bun randament separat, este evident ca, de fapt, scopul OUG nr. 86/2014 este acela de a inlatura functionari publici ce ocupau in mod legitim functii de conducere in aceste structuri, pentru ca, sub aparenta infiintarii unor 'functii noi; si cu pastrarea atributiilor si responsabilitatilor ce reveneau functiilor desfiintate, sa poata fi creat cadrul simulat al angajarii pe aceste noi functii a altor persoane, alese pe criteriul strict al apartenentei politice", acuzau liberalii intr-un comunicat de presa remis HotNews la depunerea sesizarii de neconstitutionalitate.
Material sustinut de Julius Meinl

Ce-am pierdut? Fericirea. Cantările unei lumi dispărute vin de la formația Trei Parale. Vezi partea a doua și țitera

Am pierdut totul, Fericirea, mai ales. Cred cei de la "Trei parale". O spun ei, cei care sunt în preajma fericirii mereu. Ce-ți trebuie altceva mai mult decât să știi să cânți, de la țițeră la fluier. Să culegi cântece de la țărani. Cu care te împrietenești, fluierând, culegând mere, cosind fân. Poate doar să ai chef, la nunți și botezuri. VIDEOinterviu cu formația Trei Parale.

2158 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    propunere (Miercuri, 24 iunie 2015, 14:21)

    Csaba [anonim]

    Eu propun sa se comaseze Presedintia cu Guvernul, Curtea Constitutionala cu Inalta Curte de Casatie si Justitie, Politia cu Sanatatea etc. Prin aceste legi, hotarari, decizii se dovedeste inca odata ca Romania este departe de principiile democratice, nu este un stat de drept, nu respecta drepturile cetatenilor(mai ales al celor simplii), legile sunt incalcate in picioare de cei care ajung sa guverneze. Prin aceste legi si masuri se creeaza premisele unor convulsii sociale incontrolabile.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version