Premierul interimar Gabriel Oprea a declarat marti seara, la Realitatea TV, ca va analiza in cadrul partidului daca UNPR va candida pe liste proprii la alegerile locale si parlamentare de anul viitor sau va face o alianta cu PSD, potrivit Agerpres.

"S-a spus incorect despre noi că n-am participat la ultimele alegeri. Am participat prin vot, UNPR a făcut coaliție în cadrul USL, deci a participat la vot. Avem două curente în partid: un curent care e logic și ar fi cel mai simplu, ar fi cea mai bună centură de securitate pentru noi, în alianță cu PSD, avem o propunere în acest sens din partea PSD, în orice negociere sunt discuții de parlamentari, de primari, de președinți de consilii județene, în raportul pe care îl reprezinți, astăzi suntem peste 10% din Parlamentul României; mai avem un curent destul de optimist și destul de curajos în partid, care dorește să mergem singuri în alegeri, hotărâți, pe brandul nostru, pe interes național, ca să ne verificăm și noi, și care este foarte optimist, consideră că luăm mai mult de 10%. Vom analiza ambele opțiuni în partid și vom lua o decizie cât mai inteligentă sau mai înțeleaptă", a afirmat Gabriel Oprea la Realitatea TV.

El a precizat că, indiferent de opțiune, UNPR va reuși să obțină cel puțin 10% la alegerile generale din 2016.

"Noi credem că în orice formulă putem să luăm minim 10%. Dacă vom candida împreună cu PSD, putem să aducem noi, UNPR-ul, 10% și, dacă vom candida singuri, sunt convins că românii ne vor da încrederea lor și vom obține minim 10% în orice formulă", a arătat premierul interimar.