Gabriel Oprea a venit, marti dimineata, la Guvern, in prima zi a mandatului de prim-ministru interimar, si a avut scurte intalniri informale cu sefiul Serviciului Roman de Informatii, Eduard Hellvig, si cu inspectorul general al Politiei Romane, Petre Toba, anunta Mediafax. De asemenea, ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, a venit, marti, la Palatul Victoria pentru o discutie cu Gabriel Oprea. Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de desemnare a lui Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului Romaniei, "pe perioada imposibilitatii exercitarii atributiilor de prim-ministru" de catre Victor Ponta.

Gabriel OpreaFoto: AGERPRES

Duminica, premierul Ponta a anuntat ca medicii turci care l-au operat au decis ca poate fi externat, dar isi va relua activitatea normala intr-o perioada de pana la 28 de zile, astfel ca ii va cere presedintelui Klaus Iohannis sa ii incredinteze vicepremierului Gabriel Oprea atributiile de prim-ministru in acest interval.

Oprea va avea inclusiv atributia de a conduce sedintele de guvern.

Premierul Victor Ponta a fost internat in 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai tarziu a fost operat la genunchiul stang.