Strategia Nationala de Aparare pentru perioada 2015 - 2019 va fi dezbatuta si votata de plenul Parlamentului marti, la ora 13,00, au decis Birourile reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului, potrivit Agerpres.

"Maine, la ora 13,00, are loc votul si dezbaterea pe Strategia Nationala de Aparare in sedinta plenului reunit", a declarat luni secretarul Camerei Deputatilor, Niculae Mircovici.

Propunerea ca strategia sa fie dezbatuta si votata marti a apartinut PSD.

"Propunerea a apartinut liderului grupului PSD. Nu a argumentat. E normal ca atata timp cat exista in Parlament o strategie si avem raportul comisiei, ea sa se dezbata. Nu a fost stabilit cand anume sa se dezbata si a facut propunerea sa se dezbata maine, la ora 13,00. A mai fost o propunere ca astazi, dupa alocutiunea presedintelui Iohannis, sa fie dezbaterea si votul final. Birourile permanente reunite nu au fost de acord cu aceasta propunere si au ramas pe propunerea pentru marti, la ora 13,00", a explicat Mircovici.

El a adaugat ca a mai fost o solicitare din partea Comisiei de politica externa de la Senat ca, impreuna cu Comisia de politica externa de la Camera, sa discute aceasta tema si sa isi exprime un punct de vedere pana marti.

Presedintele Klaus Iohannis isi va prezenta in Parlament luni, la ora 17.00, mesajul referitor la Strategia Nationala de Aparare a Romanieiin sedinta reunita a celor doua Camere ale Parlamentului.