Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va participa, luni, la Luxemburg, la reuniunea sefilor diplomatiilor din statele membre ale Uniunii Europene. Potrivit unui comunicat al MAE, citat de Agerpres, pe agenda reuniunii se afla subiecte precum dezbaterea strategica privind relatiile Uniunii cu regiunea Asiei, actiunea UE in domeniul diplomatiei energetice dar si evolutiile recente din Republica Macedonia.

Sursa citata mai anunta ca Inaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate, Federica Mogherini, va face o prezentare a elementelor PESC (Politica Externa si de Securitate Comuna) de pe agenda Consiliului European din 25-26 iunie 2015 si va informa ministrii de externe europeni despre rezultatele discutiilor purtate cu prilejul vizitelor recente efectuate in Orientul Mijlociu, la New York si Washington privind Procesul de Pace in Orientul Mijlociu.

In cadrul dejunului de lucru, sefii diplomatiilor europene vor avea o dezbatere in prezenta Secretarului General al ONU Ban Ki-moon referitoare la cooperarea UE-ONU in domeniul gestionarii crizelor si al dezvoltarii.