Senatorul PSD Mihai Fifor, presedintele Comisiei pentru transporturi si energie din Camera superioara a Legislativului, a fost propus de premierul Victor Ponta sa ocupe functia de ministru al Transporturilor, in locul demisionarului Ioan Rus, anunta Agerpres, citand surse guvernamentale. Potrivit acestora, nominalizarea a fost transmisa inca de vineri presedintelui Klaus Iohannis.

Mihai FiforFoto: Senatul Romaniei

Premierul Victor Ponta i-a acceptat pe 11 iunie demisia ministrului Transporturilor, Ioan Rus, dupa ce acesta a facut o serie de declaratii, intr-o emisiune televizata, despre romanii din strainatate si despre familiile lor.

''Romania are 3 milioane de oameni sa zicem, din forta activa, in acest moment in Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonisti, fierari si asa mai departe. Lucreaza in constructii, autostrazi prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii astia, copiii se fac golani acasa si nevasta-sa curva. De 700 de euro vin acasa jumatate'', a declarat Ioan Rus.