Delegatii la Congresul Partidului Conservator au semnat, vineri, cu o abtinere, rezolutia privind fuziunea PC cu Partidul Liberal Reformator, condus de Calin Popescu Tariceanu. Presedintele PC Daniel Constantin a fost mandatat sa semneze protocolul de fuziune cu PLR. Mai multi lideri ai PC au sustinut aceasta fuziune. Noua formatiune politica se va numi Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE).

Liderul PC Galati Eugen Durbaca a spus ca acest proiect este "foarte bun". "Sustinem acet proiect foarte bun, care ne ajuta sa ajungem a treia forta politica", a adaugat Durbaca.

Liderul PC Bacau Constantin Avram a spus ca aceasta fuziune ofera ocazia PC de a sta "pe picioarele sale la alegeri".

"La alegerile parlamentare nu am reusit sa stam pe picioarele noaste si am fost nevoiti sa apelam la alte partide pentru grupurile noastre parlamentare. A trebuit sa ducem negocieri, am fost nevoiti sa apelam la aliante. Alianta democrat liberala astazi ne propune sa participam prin fortele proprii", a aratat Avram.

Deputatul Bogdan Ciuca a spus ca fiecare organizatie trebuie sa munceasca pentru succesul in alegeri, iar fuziunea este doar "inceputul unei calatorii care ar trebui sa duca la succes". "Decizia de astazi nu va umple listele de alegatori daca nu bateti din poarta in poarta sa munciti pentru alegeri", a aratat Ciuca.

Deputatul PC Cornelia Negrut a spus ca trebuie aduse multumiri si lui Dan Voiculescu pentru situatia in care este PC acum. "Am pornit de la un adevar care a inceput undeva in 2011 la crearea USL, uniune care ne-a adus rezultatele din 2012. Pentru noi PC si aici trebuie sa multumim domnului Voiculescu si celor trei presedinti care au creat USL, pentru ca pentru noi PC a insemnat rezultatele pe care le avem in prezent, un numar important de parlamentari, foarte multi reprezentanti in executiv si locali", a spus aceasta.

Senatorul PC Mircea Banias a aratat ca PC trece la stadiul de a se bate "de la egal la egal cu PNL si PSD". "PC trece la stadiul la care avea nevoie de altii la stadiul la care altii vor avea nevoie de noi pentru construirea de majoritaii. PC nu dispare astazi. ALDE se va bate ca de la egal la egal cu PSD si PNL", a adaugat Banias.