Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat joi ca nu are informatii despre cazul primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, dar a precizat ca in situatia in care procurorii vor anunta ca este suspect de coruptie, liberalii vor aplica toate prevederile statutare.

"Nu avem nicio informatie si nu putem sa furnizam niciun comentariu pe tema asta, nu avem de unde sa stim care este motivul perchezitiilor de la Primaria sectorului 1", a declarat Orban intr-o conferinta de presa organizata la Parlament.

El a precizat ca in cazul in care procurorii vor anunta ca Andrei Chiliman este suspect de coruptie, PNL va aplica toate prevederile statutare.

"Spre deosebire de PSD, care numai a anuntat public ca intentioneaza sa introduca prevederi statutare, PNL a adoptat modificari statutare in ceea ce priveste integritatea, reglementari care vizeaza membri ai PNL care se afla in diverse faze de ancheta. In mod evident, vom aplica toate prevederile statutare referitoare la colegii nostri care se afla in diferite faze de ancheta, in toate cazurile, indiferent cum se numeste un membru al PNL care se afla intr-o situatie sau alta. De ce sa punem carul inaintea boilor, de ce sa vindem pielea ursului din padure, sa facem niste anticipari? Nu avem niciun fel de informatii", a spus Orban.

Liderul PNL a sustinut ca nu cunoaste ca Andrei Chiliman sa aiba relatii comerciale cu Iulian Hertanu, cumnatul premierului.

"Nu cunosc ce relatii comerciale sa aiba cu dl Hertanu. Acum, e adevarat ca de cand Ponta este primul-ministru, pe firma d-lui Hertanu o gasesti in tot felul de asocieri care au castigat licitatii, nu stiu daca este si cazul Primariei sectorului 1. L-am gasit si in Dambovita, unde sunt copresedinte, la compania de apa, unde, la fel, a luat lucrari pe care nu este in stare sa le execute", a afirmat Orban.

DNA a anuntat joi ca procurorii anticoruptie din Ploiesti efectueaza perchezitii in sapte locatii din Bucuresti, printre care sediul unei institutii publice, intr-un dosar ce vizeaza fapte de coruptie comise in perioada 2006-2015.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, este vizat de procurorii DNA Ploiesti pentru fapte care au legatura cu dosarul lui Iulian Hertanu, cumnatul premierului, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Potrivit surselor citate, directorul SC Romair Consulting SRL, Gheorghe Boeru, cercetat in dosarul "Hertanu", ar fi dat mita pentru obtinerea unor contracte de consultanta cu Primaria sectorului 1.