Victor Ponta pregateste o larga remaniere guvernamentala in urmatoarele saptamani, anuntaRomaniaTV, controlata de Sebastian Ghita, fost deputat PSD, o televiziune apropiata de social-democrati si unde premierul a a fost prezent adesea pentru a-si prezenta punctele de vedere si replicile.

Victor Ponta in sedinta de guvernFoto: Guvernul Romaniei

Ministrii Eugen Teodorovici, Robert Cazanciuc sau Andrei Gerea ar fi vizati de schimbari.

Potrivit Romania TV, totul a pornit de la demisia ministrului Ioan Rus. De acolo, premierul Victor Ponta a decis sa faca o remaniere guvernamentala in urmatoarele saptamani.

Ar fi putea aparea schimbari in cazul a patru portofolii cum ar fi cel al ministrului Finantelor Eugen Teodorovici, cel care si-a atras critici in urma modului in care a gestionat problema impozitarii bacsisului, dar si Loteria Fiscala.

Mai mult, prim-ministrul ar vrea sa-l inlocuiasca si pe ministrul Justitiei Robert Cazanciuc, dupa ce acesta a fost criticat de liderii PSD pentru ca nu ar fi un ministru suficient de puternic.

Pe aceasta lista s-ar afla si alti doi ministri propusi de Calin Popescu Tariceanu pentru remaniere: Gratiela Gavrilescu, de la Ministerul Mediului, dar si Andrei Gerea, de la Ministerul Energiei. Remanierea ar putea avea loc peste doua saptamani, dupa purtarea discutiilor in sanul coalitiei de guvernare, mai noteaza RomaniaTV.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, sambata, la Constanta,ca premierul Victor Ponta este capabil de orice gest care sa resusciteze guvernul, mergand pana la remaniere, doar din dorinta de a-si salva imaginea