Liderul UNPR Gabriel Oprea a amenintat cu retragerea de la guvernare daca PSD modifica pe furis Codul Penal in Parlament si spune ca i-a transmis si premierului Victor Ponta si PSD-ului acest lucru.

HotNews.roFoto: Hotnews

"I-am spus-o si lui Victor Ponta, le-am spus-o si colegilor de coalitie. In momentul in care constatam ca se lucreaza, de exemplu, la Codul acela Penal - unii, pe furis, vor sa-l modifice - sau se doreste un atac asupra statului roman, pe noi de pierd de parteneri", a declarat Gabriel Oprea in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la ProTV.

"Vreau sa va spun ca problemele de justitie, in general, eu nu le discut. Eu, Gabriel Oprea, membru al Guvernului, dar si presedinte UNPR, militez pentru intarirea justitiei, si asta puteti verifica. Avem doi piloni, interesul national si statul roman. Si militam, intr-adevar, pentru intarirea statului roman", a spus vicepremierul.

Gabriel Oprea a declarat joi seara, la Antena3, inaintea motiunii de vineri ca "il sustine total pe Victor Ponta, si uman si politic. Uman, pentru ca suntem prieteni. Pe de alta parte il sustin politic. Este un guvern bun, poate deveni chiar foarte bun".

Comisia Juridica a suplimentat ordinea de zi la inceputul sedintei de marti cu 22 de proiecte legislative ce vizeaza modificarea Codului Penal si Codului de Procedura Penala, pentru care urmeaza ca institutiile din domeniul judiciar sa dea puncte de vedere pana saptamana viitoare.

Presedintele Inaltei Curti, Livia Stanciu, precum si presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, au fost prezenti la sedinta de marti a Comisiei Juridice din cadrul Camerei Deputatilor.Reprezentantii insitutiilor au cerut, la unison, amanarea discutiilor.Desi presedintele CSM a cerut explicit cel putin 14 zile pana cand vor putea oferi un punct de vedere, deputatii au stabilit, prin vot, un termen de o saptamana.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat, vineri, ca nu a luat "deocamdata" o decizie de a se inscrie in UNPRsi ca a avut mai multe discutii, "de-a lungul timpului", cu vicepremierul Gabriel Oprea.