Deputatul liberal Cezar Preda a declarat vineri ca a vazut in aula Legislativului oameni grei, oameni de stat, pisicuti, dar a vazut si veverite care se pricep la viata parlamentara.

"Am vazut aici, in aula Parlamentului, multi vorbitori la acest microfon, am vazut si oameni grei, oameni de stat, am vazut si pisoi si pisicuti, dar am vazut azi si niste veverite, care al naibii se pricep la viata parlamentara. O colega tanara aici, careia eu ii doresc mult succes si viata lunga de parlamentar, spunand ca motiunea nu e procedurala, ca ea nu se adreseaza Guvernului ci Parlamentului si ca are o activitate laborioasa in comisia de elaborare a legilor. Draga colega, aceasta institutie este brelocul Guvernului Romaniei de 25 de ani. Domnul Tariceanu spunea ca din 2004 pana acum o saptamana guvernele Romaniei au elaborat 1.800 de ordonante si ordonante de urgenta, iar noi toti aici legiferam aceste ordonante de atatia ani. Cred ca am ramas printre ultimele parlamente din Europa si din lume unde unii stau mai sus decat parlamentarii. In general e invers - ei stau mai jos decat parlamentarii", a sustinut Preda referindu-se la faptul ca bancile in care stau de obicei membrii Guvernului sunt amplasate in aula Camerei mai sus decat cele ale parlamentarilor, transmite Agerpres.

UPDATE Deputatul PSD Gabriela Podasca a publicat pe pagina sa de Facebook o reactie la afirmatiile sale: "Cezar Preda este un demn urmas al lui Traian Basescu. In toata cariera lui politica s-a remarcat numai prin insultele adresate colegelor din Parlament. Sper ca astfel de oameni sa dispara cat mai repede din politica romaneasca. P.S. Cezar Preda a ajuns in Parlament din intamplare, a avut noroc la redistribuiri!"

Preda i-a cerut premierului sa isi ceara scuze in fata romanilor pentru declaratiile facute de unii dintre ministrii guvernului pe care il conduce.

"Cuvintele de ieri, in care 3 milioane de romani erau acuzati ca si-au lasat in tara golani si femeile infidele, dublata de ceea ce inseamna impozitarea bacsisului facuta de un om care cred ca nu a dat in viata lui bacsis sau nu si-a platit consumatia, triplata de un om care ne ameninta cu justitia, ca ne va sanctiona daca iesim in strada, toate aceste lucruri nu pot fi compensate prin scuze pe Facebook. Aceste lucruri nu se pot compensa decat aici si domnule prim-ministru va invit sa va cereti scuze public tuturor romanilor pentru ceea ce inseamna comportamentul unora dintre ministrii dumneavoastra. Pe hol circula un zvon pe care nu am sa-l contest si nici macar nu am sa-l infirm, se spune ca despre aceasta stare de lucruri ca domnul Victor Ponta va scapa de toate acuzatiile si de toate pozitiile impotriva, a luat deja o decizie, se va inscrise in UNPR", a incheiat Preda.