Premierul Victor Ponta le-a spus vineri parlamentarilor ca Romania are nevoie de stabilitate pentru a se feri de o criza politica precum cea din Republica Moldova.

"Un distins coleg dadea o veste foarte proasta din punctul meu de vedere (...): ca la Chisinau, cel mai important vecin al nostru, avem din nou criza politica. Ba chiar se bucura ca si-a dat demisia primul-ministru, care e de la PPE, apropo. Problema este ca cel mai important partener al nostru, Moldova, de luni de zile si se pare ca si in continuare, va fi in instabilitate politica, in criza financiara si economica, in lipsa de perspectiva de integrare europeana, o prada foarte usoara pentru cei din Est care ii vor raul. Sunt convins ca nu vreti acelasi lucru pentru Romania. Cred ca putem sa ferim Romania de o furtuna care nu are decat o singura origine: dorinta si foamea de putere a celor care au pierdut puterea prin votul oamenilor", a spus Ponta, in Parlament, la finalul dezbaterilor motiunii de cenzura.

Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat vineri ca votul in favoarea motiunii de cenzura este o solutie de maxima urgenta pentru interesul national al Romaniei si i-a transmis premierului Victor Ponta sa invete de la prim-ministrul Moldovei care a demisionat.