Liderul UNPR, Gabriel Oprea, neaga ca deputatul Sebastian Ghita s-ar fi inscris in UNPR, spunand ca este "o gluma".

Sebastian GhitaFoto: HotNews / DP

Intrebat de mai multe ori, vineri, la Parlament, unde a fost dezbatuta motiunea de cenzura, Oprea a negat ca Ghita s-ar fi inscris in UNPR, spunand ca "a fost o gluma".

Informatia privind inscrierea lui Sebastian Ghita in UNPR a fost furnizata de surse apropiate liderului PSD, Victor Ponta, vineri dimineata, inainte de inceperea dezbaterii motiunii de cenzura, informeaza Mediafax.

Sebastian Ghita a demisionat din PSD dupa alegerile prezidentiale din noiembrie 2014. Ulterior, a anuntat ca va infiinta o noua formatiune politica, Partidul Progres Romania.

Intr-un inteviu din ianuarie 2015, Ghita declara ca acest partid va avea o serie de programe dedicate tinerilor, Sebastian Ghita citand in acest sens obligatia companiilor care participa la licitatii publice de a angaja tineri.

PUBLICITATE

Sebastian Ghita mai spunea atunci ca Victor Ponta nu va rezista la conducerea PSD daca nu va prezenta un partid de oameni tineri, si nu de "bosorogi comunisti".

"Cu voia sa si voia lui Dumnezeu, domnul Ponta va trebui sa livreze un partid nu de bosorogi comunisti, ci de oameni tineri, de stanga, care sa reprezinte viitorul. Nu va mai putea domnul Ponta sa reziste public, atat timp cat nu-si prezinta echipa si are, slava Domnului, oameni ok", a spus Sebastian Ghita.

Sebastian Ghita este urmarit penal de DNA in dosarul cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Hertanu. Omul de afaceri controleaza postul Romania TV iar firmele detinute in trecut au castigat contracte pe banda rulanta cu statul in domeniul IT. S-a remarcat ca un puternic sustinator al proiectelor de legi promovate de SRI, desi activeaza in comisia parlamentara care ar trebui sa controleze Serviciul Roman de Informatii. Potrivit unor dezvaluiri Rise Project, Ghita a avut contracte inclusiv cu SRI