PSD renunta la mitingul programat pentru vineri la Palatul Parlamentului, a anuntat, joi, purtatorul de cuvant al formatiunii, Gabriela Firea, precizand ca a fost luata aceasta decizie dupa ce si Opozitia a facut un gest similar. "Ne-am gandit ca in momentul in care Opozitia a anuntat ca renunt la miting putem face si noi un gest similar, iar motiunea de cenzura sa se dezbata in Parlament", a declarat Gabriela Firea la Realitatea TV, potrivit Mediafax.

La randul sau, liderul PSD, premierul Victor Ponta, a precizat, pe Facebook, ca va discuta cu toti colegii sai din Coalitie si le va propune sa amane, de asemenea, mitingul PSD programat pentru vineri, in Parcul Izvor.

Miercuri dupa-amiaza, copresedintele PNL Vasile Blaga a anuntat, in urma sedintei Biroului Permanent National al PNL, ca formatiunea renunta la lantul uman care ar fi urmat sa fie organizat vineri la Palatul Parlamentului, in conditiile in care in aceeasi zi, la aceeasi ora si in acelasi loc PMB aprobat si un miting al PSD, acesta adaugand ca liberalii nu vor sa fie parte la manifestatii ca in anii '90.

PNL primise de la Primaria Capitalei autorizatie pentru organizarea unui miting la Palatul Parlamentului, vineri, cand Parlamentul va dezbate motiunea de cenzura a liberalilor.

Rovana Plumb, presedintele Consiliului National al PSD, afirma duminica, in conferinta de presa, ca PSD nu intentioneaza sa organizeze contraproteste la actiunile anuntate de PNL ca reactie la refuzul lui Ponta de a demisiona.

Primaria Capitalei a precizat ca aprobarea pentru mitingurile cerute de PNL si PSD a fost data de comisia de specialitate a municipalitatii, in locuri diferite, aflate la o distanta de aproximativ un kilometru, iar primarul Sorin Oprescu nu a participat la luarea deciziei, intrucat este plecat din tara.