Purtatorul de cuvant al PNL Diaspora, Ovidiu Raetchi, spune ca Ioan Rus "i-a jignit intr-un mod halucinant pe romanii din Diaspora" si ii cere "sa isi dea demisia odata cu premierul Ponta".

"Fara discutii, Ioan Rus trebuie sa demisioneze urgent din functia publica pe o detine si sa isi ceara scuze publice pentru afirmatia stupefianta pe care a facut-o. Incapabil sa isi vada de treaba si sa construiasca autostrazi, incearca sa isi ascunda incompetenta si ii jigneste pe romanii din Diaspora. Romanii care pleaca in strainatate pentru a munci fac acest lucru pentru ca guvernul Ponta si implicit ministrul Ioan Rus nu sunt in stare sa le ofere conditiile necesare pentru un trai decent care sa le permita sa isi intretina familia", mai spune Raetchi.

"Aberatiile pe care intregul guvern Ponta le-a facut si spus despre romanii din Diaspora vor fi aspru sanctionate de electorat, iar parlamentarii, indiferent de formatiune, au datoria sa voteze motiunea de cenzura a PNL de vineri. Tema, asa cum stiti, este cea a votului prin corespondenta pentru romanii care traiesc si muncesc in strainatate, un minim semn de respect pe care trebuie sa il aratam pentru acestia¬, se mai arata in comunicatul parlamentarului PNL.