Elena Udrea a declarat luni ca nu este surprinsa de cererea DNA de urmarire penala a lui Victor Ponta. Era un lucru de asteptat, avand in vedere evolutia cazului Sova. Cei care sunt atenti si au o vedere de ansamblu puteau sa presupuna ca se va ajunge pana aici, sa-i faca acest dosar lui Victor Ponta, a declarat Udrea.

"Ceea ce i se intampla domnului Ponta e ceea ce merita pe de o parte si ceea ce era de asteptat"

Ea s-a prezentat luni la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru un nou termen in dosarul "Gala Bute", in care a fost trimisa in judecata pentru fapte de coruptie.

Intrebata cine ar putea sa vina premier in cazul in care nu va mai fi Victor Ponta, Elena Udrea l-a mentionat pe fostul ministru al justitiei, Catalin Predoiu.

In acest caz "am cazut din lac in put", a spus ea, amintind si ca acesta face obiectul unui dosar separat, disjuns din dosarul “Gala Bute”.

“Daca eu sunt vinovata, cu siguranta este vinovat si domnul Predoiu”, a sustinut aceasta.

Fostul ministru s-a plans si de intensitatea cu care sunt tratate acuzatiile la adresa ei si de faptul ca masurile preventive sunt mai dure in cazul ei fata de altii din dosarul ei.

Elena Udrea a acuzat faptul ca se pastreaza tot timpul o diferenta intre masurile preventive luate de instante fata de ea si fata de “cei care au ales sa faca declaratii mincinoase la adresa mea”.

Ea a dat si de inteles si ca spune mai putine lucruri din ceea ce stie pentru ca au existat repecursiuni si pentru ca dezvaluirile facute nu au avut efect.

“Am constatat ca atunci ca atunci cand am spus niste lucruri am fost arestata”, a spus Elena Udrea, adaugand ca "a contat atat de putin ce am spus ca ma gandesc ca mai bine ma abtin”.