La sediul de campanie al Partidului Democrat e liniste de mormant. Liderii partidului nu s-au aratat la fata pana la ora 16.00, iar presedintele Traian Basescu nu a trecut deloc sa-i viziteze. Doar Adriean Videanu si seful campaniei, Vasile Blaga, se afla in sediul PD, baricadati in birouri, primind centralizarile si raportul colegilor din teritoriu. Conform unor surse de la varful partidului, democratii sunt extrem de suparati din cauza prezentei reduse la urne pentru referendum.

Singura informatie data jurnalistilor aflati la sediul PD a venit din partea Biroului de presa, care a anuntat ca Emil Boc va face o declaratie de presa la ora 21.00, dupa prezentarea exit-pollului.

De altfel, Emil Boc a venit la sediul din Aleea Modrogan fara sa faca nici o declaratie, si a plecat la fel de tacut dupa scurt timp.

Atat, Blaga cat si Videanu, au refuzat sa faca declaratii pe parcursul zilei, dand indicatii directe paznicului de la sediul din Modrogan sa nu permita jurnalistilor sa-i deranjeze.

De altfel, tot Biroul de presa a anuntat ca Partidul Democrat va efectua numaratoarea in paralel atat pentru alegerile pentru europarlamentare, cat si pentru referendum. Conform Biroului de Presa, democratii vor incepe dupa ora 21:00, mai exact dupa inchiderea urnelor, sa efectueze numararea voturilor in pararlel