UPDATE 16.45 Comisia juridica din Camera Deputatilor a decis, cu 18 voturi impotriva, 7 pentru si o abtinere, sa respinga cererea de incuviintare a urmaririi penale pentru Victor Ponta.

De precizat ca in comisia jurdica sunt 26 de membri, dintre care: 12 PSD, 7 PNL, 3 PC-PLR, un membru DP, 2 membri minoritati, un membru UDMR.

Premierul Victor Ponta si-a rugat colegii deputati din Comisia Juridica sa dea "un vot juridic, nu politic" adaugand ca spera ca un premier sa nu se schimbe "de fiecare data cand un procuror are suspiciuni rezonabile".

"Doar azi va rog sa dati un vot juridic, nu politic. Sper ca un premier sa nu se schimbe de fiecare data cand un procuror are suspiciuni rezonabile", a spus Ponta la audierile din comisie care au durat cateva minute, potrivit unor surse politice.

"Deciziile politice nu intra in sfera conflictelor de interese. A fost o colaborare intre doua societati de avocatura, nu intre doua persoane fizice. Imunitatea are tocmai rolul de a impiedica o putere sa abuzeze", a mai spus el.

Premierul Ponta a declarat dupa ce a participat pentru scurt timp la sedinta Comisiei juridice unde se dezbate cererea DNA de urmarire penala ca le-a transmis colegilor sai din comisie ceea ce crede "ca jurist".

"Le-am spus ceea ce cred ca jurist, ca deciziile politice nu pot fi, potrivit Constitutiei, cenzurate de un procuror", a spus Ponta. "Orice alta interpretare ne duce in absurd", a adaugat premierul.

La ora 16.00 a inceput sedinta comisiei juridice, care va fi secreta. La sedinta sunt prezenti 23 de deputati, membri ai comisiei. Lucrarile Comisiei juridice, ce va realiza un raport pe marginea cererii DNA de urmarire penala a lui Victor Ponta, se desfasoara cu usile inchise, fara prezenta presei.

Biroul Permanent al Camerei a decis ca, sub rezerva primirii raportului de la Comisia Juridica, votul pe cererea procurorului general in cazul lui Ponta sa aiba loc marti la ora 10.00.

Premierul Victor Ponta a declarat luni, la iesirea din sedinta Comisiei juridice, ca a solicitat comisiei sa fie audiat la ora 16:00, iar votul in plen asupra cererii de inceperea urmaririi sale penale sa fie marti, comisia aproband in unanimitate, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca "nu are ce" dosar sa-si studieze si isi va sustine punctul de vedere in plen.

"Am cerut Comisiei juridice sa nu tergiversam lucrurile, daca este posibil ca astazi sa fiu audiat si maine sa se dea votul. Au fost de acord, a fost vot unanim, la ora 16 vin sa-mi spun punctul de vedere. Nu am ce dosar sa studiez si nici nu am nevoie de avocat. Vin, imi spun punctul de vedere", a spus Ponta

Intrebat daca va studia dosarul, Ponta a raspuns :"Asta o sa studieze avocatii dupa aceea, important este ca la ora 16 ma prezint, o sa fiu audiat de colegii mei si maine o sa fie votul in plen".

"Nu e bine nici pentru Parlament, nici pentru guvern sa tragem de timp. Au fost de acord absolut toti, a fost unanimitate si la ora 16 ma prezint aici", a adaugat Ponta.

El a spus ca pana la ora 16 nu face niciun comentariu.

Ponta le-a spus ziaristilor la sosire ca a venit insotit "de" ei, nu de catre un avocat si ca "bineinteles" va cere sa fie audiat.

Intrebat daca a venit insotit de un avocat, Ponta a raspuns: "Am venit insotit de dumneavoastra".

Intrebat daca va cere sa fie audiat, Ponta a raspuns: "Bineinteles".