Partidul National Liberal afirma intr-un comunicat de presa ca membrii sai din Comisia Juridica au "reusit sa opreasca cea mai recenta incercare de a organiza in Parlament un puci anti-justitie, precum cel din Martea Neagra, pus la cale de majoritatea guvernamentala", referindu-se la cele 20 de proiecte legislative care erau trecuta pe ordinea de zi a sedintei a acesti comisii de saptamana viitoare care vizeaza modificari aduse Codului Penal si Codului de Procedura Penala.

Ordinea de zi a fost scoasa insa astazi de pe site-ul Camerei Deputatilor - vezi atasat.

"In urma demersurilor membrilor PNL din Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, ordinea de zi a fost retrasa de pe pagina de internet a institutiei, urmand ca in cadrul sedintei Biroului Comisiei Juridice, din data de 8 iunie, ora 11.00, sa fie discutata si adoptata o noua ordine de zi. PNL a reusit sa dejoace, astfel, planurile celor care doreau sa saboteze, prin incercari politice si legislative, lupta anti-coruptie.

Membrii PNL au inaintat o solicitare catre Presedintele Comisiei Juridice, d-nul Bogdan Ciuca, prin care i se punea acestuia in vedere faptul ca, potrivit Regulamentului Camerei Deputatilor, mai exact potrivit art. 47 lit. a), doar biroul fiecarei comisii poate propune ordinea de zi, solicitandu-i-se convocarea Biroului Comisiei Juridice, pentru ca acest for sa stabileasca ordinea de zi a sedintei Comisiei juridice de marti. Demersul reprezentantilor PNL a fost intemeiat pe dispozitiile art. 48, lit. c) din Regulament, care prevad ca presedintele comisiei are ca atributie convocarea biroului acesteia" afirma Schelean in comunicat.