Demisia premierului Victor Ponta este "obligatorie" si trebuie facuta imediat, in conditiile in care "orice intarziere este de natura a pune Romania intr-o postura ingrata in relatia cu partenerii internationali", afirma co-presedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

"Nu avem de a face cu tematica politica, asa cum incearca sa prezinte situatia Victor Ponta, ci cu acuzatii de o maxima gravitate, care, pana la lamurirea lor, afecteaza grav credibilitatea interna si externa a Guvernului si fac, din aceasta perspectiva, extrem de dificila continuarea actului de guvernare, in conditii de eficienta si buna reprezentare", spune cei doi, in comunicatul citat.

Alina Gorghiu si Vasile Blaga ii cer lui Victor Ponta "sa puna mai presus de dorinta de a ramane la putere interesele si imaginea Romaniei, sa respecte functia si institutiile statului roman si sa demisioneze pentru a evita intrarea intr-o criza politica" in conditiile in care "demnitatea publica nu se poate negocia".

Totodata, PNL face apel "la social-democratii care mai au o urma de luciditate sa-l sfatuiasca pe Victor Ponta sa renunte la functia guvernamentala".

"Daca actualul prim-ministru se agata de scaunul de la Palatul Victoria, iar liderii PSD vor continua sa ignore acuzatiile Justitiei la adresa sa, atunci Ponta si PSD vor trebui sa-si asume si responsabilitatea pentru criza politica.

In actualul context, motiunea de cenzura a PNL devine singurul demers democratic parlamentar prin care atitudinea sfidatoare la adresa romanilor, a Justitiei si a normelor democratice, poate fi sanctionata cu indepartarea lui Victor Ponta", se arata in incheierea acestui comunicat.