Liderul deputatilor PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri ca 'nu exista absolut niciun fel de legatura' intre depunerea motiunii de cenzura de catre liberali si 'ceea ce se intampla in activitatea DNA', respectiv urmarirea penala in cazul premierului Victor Ponta, scrie Agerpres.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

'Nu exista absolut niciun fel de legatura intre demersul politic al PNL, care a fost hotarat la Consiliul National de acum doua saptamani, (n.r.depunerea motiunii de cenzura) si ceea ce se intampla in activitatea DNA. Nu cunoastem informatii privitoare la ceea ce s-a intamplat la DNA, nu ne pronuntam privitor la ancheta care este in curs de desfasurare. Obiectivul nostru, ca si partid politic, este ca, utilizand mijloacele democratice, constitutionale, sa punem punct guvernarii Ponta', a spus Orban, la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca nu poate fi 'decat o coincidenta' faptul ca DNA l-a chemat pe Ponta la audieri in aceeasi zi in care liberalii au depus motiune de cenzura in Parlament.

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la iesirea din sediul DNA, ca are calitatea de suspect in dosarul lui Dan Sova.

'Sunt suspect in cazul domnului Sova pentru activitatea de avocat in 2007-2008. De asemenea, sunt in conflict de interese ca l-am propus pe domnul Sova ministru. (...) Am venit la DNA ca orice om normal. Nu am dat nicio declaratie. O sa ne cheme pentru declaratii', a afirmat prim-ministrul.

Liberalii au depus motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ponta, vineri, la biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, precum si la biroul presedintelui Senatului, Calin Popescu - Tariceanu