UPDATE 17.34: Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a trimis vineri catre Comisia Juridica scrisoarea procurorului general Tiberiu Nitu privind cererea de urmarire penala a premierului Victor Ponta pentru trei infractiuni de conflict de interese, insotita de referatul care continte circa 1206 de pagini. Comisia are potrivit regulamentului un termen maxim de 14 zile pentru intocmirea raportului, care va intra "de indata" in plen.

Secretarul BP a explicat ca luni dimineata biroul acestei comisii se va intruni pentru ca tot luni sa prezinte Biroului Permanent calendarul intocmirii acestui raport. Victor Ponta si avocatii sai au dreptul sa vina sa isi consulte dosarul.

Potrivit regulamentului, dupa ce raportul este gata exista un termen de cinci zile pana cand acesta trebuie sa intre in plen.

Redam integral scrisoarea procurorului general Tiberiu Nitu:

"In temeiul art. 109 alin. 2 din Constitutia Romaniei, art. 311 alin. 1 Cod de procedura penala, art. 305 alin. 4 Cod procedura penala, art. 12 si art. 19 din Legea nr. 115/1999 si decizia Curtii Constitutionale nr. 270/2008,

In vederea formularii cererii de efectuare a urmaririi penale fata de PONTA VICTOR-VIOREL, prim-ministru al Romaniei si actual membru al Camerei Deputatilor, pentru savarsirea a trei infractiuni de conflict de interese, prev. de art. 253 Cod penal cu aplic. art. 5 Cod penal (doua infractiuni) si art. 301 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (o infractiune cu doua acte materiale), in final cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal.

Atasam referatul intocmit de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie care efectueaza cercetari in cauza, precum si copii ale materialului probator din dosarul nr. 122/P/2012 cu privire la faptele descrise in cuprinsul referatului, respectiv 5 volume (vol. 1 - 102 file; vol.2 - 304 file; volr.3 - 79 file; vol. 4 - 514 file; vol 5 - 207 file). "

Ordinea de zi a sedintei BP:

Decizia in plen se ia cu majoritate simpla (jumatate plus unu din deputatii prezenti), cu conditia existentei cvorumului de sedinta - sa fie prezenti 194 de deputati.