Partidul Social Democrat ii ia apararea premierului Victor Ponta, legand vizita acestuia la Directia Nationala Anticoruptie de depunerea motiunii de cenzura de catre PNL. Atata purtatoarea de cuvant a PSD Gabriela Firea cat si presedinta Consiliului National al partidului Rovana Plumb au catalogat drept "suspect" anuntul implicarii lui Victor Ponta in dosarul Rovinari-Turceni, in care este vizat si Dan Sova, in ziua motiunii de cenzura. Totodata, social-democratele au mai afirmat ca Victor Ponta nu are niciun motiv sa isi dea demisia din functia de premier.

Gabriela FireaFoto: Agerpres
  • Purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea - Este mai mult decat suspect ca DNA l-a chemat pe Victor Ponta chiar in ziua motiunii. Victor Ponta nu are niciun motiv sa isi dea demisia!

"Sincer, mi se pare foarte suspect faptul ca domnul Victor Ponta este chemat la DNA tocmai in ziua in care este depusa motiunea de cenzura a celor din PNL. Este cel putin ciudat acest intreg caz. Institutiile, in repetate randuri, au precizat ca nu exista nicio problema", arata purtatoarea de cuvant a PSD, Gabriela Firea, intr-un comunicat de presa.

Firea mai sustine ca solicitarile ca Victor Ponta sa isi dea demisia sunt absurde si ca acesta nu are niciun motiv sa isi dea demisia," ci trebuie sa isi incheie mandatul dat de cetateni", adaugand ca "pana la urma, nu DNA face guvernare!"

Potrivit purtatoarei de cuvant a PSD, Victor Ponta nu a avut niciodata, ca avocat sau in alta calitate, o relatie juridica de niciun fel cu Complexurile Energetice Turceni si Rovinari, invocand ca dovezi in aceasta directie "adresele oficiale ale DNA si ANI".

Firea mai sustine ca Victor Ponta nu a fost niciodata asociat la Societatea "Sova si asociatii", ca el si-a desfasurat activitatea ca persoana fizica autorizata – cabinet individual, specializat in drept penal si in aceasta calitate, a acordat asistenta juridica in cauze penale pentru diverse persoane fizice sau juridice, in mod direct sau pe baza unor contracte de colaborare cu alti avocati care desfasurau doar activitati de drept civil si comercial. Potrivit social-democratei, dovada in acest sens este adresa de la Baroul Bucuresti.

"Avem de-a face cu o tema reincalzita - anii trecuti, Victor Ponta a prezentat clar documentele care demonstreaza minciunile proferate, la vremea respectiva, de catre Basescu, Blejnar si altii.", scrie Firea in comunicatul de presa.

  • Rovana Plumb: Este suspecta aparitia acestui caz in ziua motiunii de cenzura a PNL. Victor Ponta nu are de ce sa demisioneze

Rovana Plumb

Rovana Plumb

Foto: AGERPRES

O reactie a venit si din partea presedintei Consiliului National al PSD si ministru al Muncii Rovana Plumb care sustine ca premierul Ponta trebuie sa isi continue mandatul.

"Politica se face in Parlament. Mi se pare suspect ca acest dosar apare in ziua in care PNL depune motiune de cenzura. Poate este o coincidenta", sustine Rovana Plumb.

Potrivit ministrului, "Guvernul trebuie sa isi duca mai departe activitatea, cu Victor Ponta premier. Ponta este premier in baza unui mandat clar primit de la cetateni la alegerile din 2012, mandat pe care trebuie sa il duca pana la capat. Avem teme importante – Legea salarizarii, Codul Fiscal – pe care trebuie sa le finalizam."