Liberalii depun vineri, la Parlament, motiunea de cenzura impotriva Guvernului. Documentul va fi depus in jurul orei 12,00, a informat joi Departamentul de Comunicare al partidului, potrivit Agerpres.

Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, joi, ca sunt sanse ca Guvernul ''sa cada dupa motiunea de cenzura'', aratand ca exista acordul PSRo si ca se asteapta raspunsul celorlalte grupuri parlamentare.

"Sanse sunt, dar sunt un politician echilibrat si nu as spune ca acest lucru sigur se va intampla. Sanse sunt. Avem acordul partidului dlui Geoana, asteptam pe parcursul noptii, pentru ca maine depunem motiunea, am transmis-o si celorlalte grupuri parlamentare - UDMR, grupul dlui Fenechiu, minoritati altele decat UDMR si independentilor, pozitia lor", a spus Blaga, la Realitatea Tv.

Liderul liberalilor a precizat ca PNL are 173 de parlamentari, partidul lui Mircea Geoana - 13, iar pentru a trece motiunea este nevoie de 280 de voturi.

Tema motiunii este una vitala pentru democratia romaneasca si vine sa sanctioneze comportamentul abuziv al actualei puteri in legatura cu blocarea exercitarii unui drept elementar - dreptul la vot, declara la inceputul lunii iunie purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe.

"Ne bazam pe buna credinta si deschiderea oricarui parlamentar la o dezbatere reala. Calculul matematic efectiv al structurilor grupurilor parlamentare ne dezavantajeaza. In schimb, in conditiile in care oricine ar manifesta disponibilitate, intelegere si participare la aceasta dezbatere credem ca putem lua mult mai multe voturi decat calculul aritmetic", a spus Ionut Stroe.

Liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputatilor, Ludovc Orban, a declarat marti ca citirea motiunii va avea loc cel mai probabil saptamana viitoare, iar dezbaterea si votul peste inca o saptamana. "Exista o deschidere la nivelul parlamentarilor, in special in discutii individuale, iar in PSD si in UNPR in mod evident exista o stare de nemultumire profunda fata de Victor Ponta si fata de modul in care functioneaza guvernul, dar nu stie daca aceasta nemultumire 'se va contabiliza' si in voturi pentru motiunea de cenzura", a afirmat Orban, la RFI.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sambata, la Consiliul Reprezentantilor Unionali de la Targu Mures, ca dupa ce va vedea textul motiunii de cenzura anuntate de PNL Uniunea va lua o decizie referitoare la modul in care se va raporta la aceasta.

Pe de alta parte, presedintele PSRo, Mircea Geoana, a anuntat ca a decis sa sustina motiunea de cenzura a liberalilor pe tema votului din diaspora, argumentand ca "perpetuarea sultanatului lui Ponta reprezinta cea mai proasta varianta pentru tara".