Vicepresedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), senatorul Serban Mihailescu, considera ca sansele unei motiuni de cenzura a liberalilor de a trece in Parlament sunt minime. El a declarat, miercuri, pentru Agerpres, ca "majoritatea parlamentara este stabila" si ca "nu exista motive sa fie depusa o motiune de cenzura".

"La Senat ultimele trei motiuni simple au picat, asa ca nu cred ca o alta motiune ar avea mai multe sanse. La ora actuala, majoritatea parlamentara este stabila. La ora actuala trecem legile electorale impreuna cu liberalii, motiv pentru care nu vad necesara o asemenea motiune, care, daca ar trece, ar insemna o noua criza guvernamentala si parlamentara" a afirmat Mihailescu, senator de Botosani.

Liderii Partidului National Liberal (PNL) au anuntat ca vor depune, vineri, 5 iunie, o motiune de cenzura impotriva Guvernului. Purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, a declarat ca tema motiunii este "una vitala pentru democratia romaneasca si vine sa sanctioneze comportamentul abuziv al actualei puteri in legatura cu blocarea exercitarii unui drept elementar in legatura cu democratia in aceasta tara - dreptul la vot".