Plenul Camerei Deputatilor a respins miercuri proiectul legislativ pentru completarea art.69 a Legii administratiei publice locale nr.215/2001, care prevedea ca primarii care au fost arestati pe o perioada mai mare de 90 de zile sau a fost incarcerat pentru executarea unei pedepse privativa de libertate sa isi piarda mandatul.

Propunerea apartine senatorilor liberali Marinica Dinca si Marius Balu.

Raportul de respingere al comisiei juridice si al comisiei de admistratie publica a fost adoptat cu 306 voturi pentru, cinci impotriva si trei abtineri.

Ulterior, intrebat de reporteri cum a votat in cazul aceste propuneri, premierul Victor Ponta, aflat in plenul Camerei, a raspuns: "Stiu ca a fost o lege referitoare la primari, la care in unanimitate s-a votat raportul comisiei. Cred ca, daca ceilalti 304 parlamentari care stiu exact la ce se refera au votat asa..., eu, in general, daca nu am alte detalii, respect votul si raportul comisiilor, dar mai ales cand e vorba de un vot unanim, doar atunci cand sunt dispute ma uit in detaliu. Daca e vorba de un vot unanim, ma gandesc ca nu or gresi toti si numai eu si cu dumneavoastra om fi mai destepti", citeaza Agerpres.

Senatul este camera decizionala in acest caz.